TOP 5 nejšílenějších ukončení boxerské historie

TOP 5 nejšílenějších ukončení boxerské historie Při dozorování souboje mezi Mikem Tysonem a Evanderem Holyfieldem se Mills Lane pořádně zapotil | zdroj: Profimedia

Nesportovní chování, až příliš silný rozhodčí nebo agresivní maminka s botou. I tak končily boxerské zápasy. Pojďte se s námi podívat na ta možná nejbizarnější ukončení v historii rohovnického sportu.

#5 Zákeřný Mayweather

Poslední KO Floyda Mayweathera proti profesionálnímu boxerovi bylo nejbizarnějším ukončením jeho profesionální kariéry s padesáti vítězstvími. V roce 2011 se neporažený Američan utkal o titul WBC welterové váhy s Victorem Ortizem. 

V prvních třech kolech Mayweather prokázal kontrolu nad zápasem, čtvrté kolo ale patřilo Ortizovi. Na konci kola zatlačil Floyda do provazů a při salvě úderů mu uštědřil úmyslnou hlavičku. Ringový rozhodčí proto dal Mayweatherovi oddechový čas a jeho soupeři odebral bod za faul. 

Poté, co rozhodčí povolal oba muže k akci, se šel Ortiz Mayweatherovi omluvit. Místo podané ruky mu ale přistály na hlavě dva háky, které znamenaly vítězný knockout. Kontroverzní konec vyvolal obrovský rozruch po celém světě, ačkoliv se ale jednalo o velice nesportovní chování, výhra Floydovi zůstala, jelikož se nejednalo o porušení pravidel.

VIDEO

#4 Hopkins „knockoutován“ rozhodčím

Šampion střední váhy organizace IBF Bernard Hopkins svedl v roce 1998 šílený souboj proti Robertu Allenovi. Bohužel ale tento skvělý zápas dopadl nejhůře, jak mohl. Pokus rozhodčího Millse Lanea roztrhnout oba bojovníky z klinče skončil naprostým fiaskem.

Hopkins ztratil rovnováhu a vypadl z ringu. Kvůli jeho zranění musel být následně zápas předčasně ukončen. Americký boxer ale vzal situaci s nadhledem a slíbil, že vypiluje své wrestlerské dovednosti. Na odvetu došlo po půl roce došlo a Hopkins Allena vyřídil v sedmém kole.   

VIDEO

#3 Vítězství bez boje! 

Těžká váha Efe Ajagba porazil v roce 2018 Curtise Harpera prakticky bez boje. Nepotřeboval ani udeřit, protože jeho soupeř se ihned po zaznění úvodního gongu odebral mimo provazy a za bučení přítomných fanoušků zamířil do šaten. Později vysvětlil, že byl naštvaný kvůli smluvním podmínkách a od té doby se do ringu nepostavil. Ajagba má tak v rekordu pravděpodobně nejrychlejší vítězství, které bývá úváděno v čase 0:01. 

VIDEO

#2 Bota paní Wilsonové vyhrála jejímu synovi zápas

Britští boxeři polotěžké váhy Steve McCarthy a Tony Wilson se utkali v roce 1989. McCarthy zaznamenal knockdown ve třetím kole a chtěl ukončit zápas. Když si ale dvojice v rohu vyměňovala údery, do vlezla Wilsonova 62letá matka a svými botami s vysokými podpatky začala mlátit soupeře jejího syna do hlavy. Zápas byl přerušen, ale rozhodčí chtěl po uklidnění situace pokračovat. To McCarthy odmítl s tím, že mu útok botou způsobil na hlavě tržné rány. Wilson byl tedy prohlášen za vítěze.

VIDEO

#1 Nejznámější ukončení boxerské historie

Tenhle moment zná snad každý. V odvetném zápase o titul WBA byl Mike Tyson tak agresivní, že Evanderu Holyfieldovi kousl do ucha. Rozhodčí Mills Lane nejprve nechal zápas pokračovat, ale Tyson svůj ohavný čin zopakoval a byl diskvalifikován. Válečná sekyra ale byla po letech zakopána a dnes jsou oba legendární boxeři dobrými přáteli, kteří spolu dokonce prodávají konopná cukrátka ve tvaru nakousnutých uší. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články