Trenér "omylem" vyzradil McGregorovu taktiku, Poirierovi tím musel nasadit brouka do hlavy

Trenér "omylem" vyzradil McGregorovu taktiku, Poirierovi tím musel nasadit brouka do hlavy Conor McGregor se svým trenérem Johnem Kavanaghem. | zdroj: Profimedia

John Kavanagh vede McGregora od prvních krůčků v MMA, teď se rozpovídal o nadcházejícím zápase, vypustil ven ale také zajímavou informaci z přípravy.

Jestli někdo zná Conora McGregora opravdu dobře, je to kouč John Kavanagh, který si s ním prošel celou cestu ze dna až na vrchol. Jeho svěřence teď čeká souboj s Dustinem Poirierem. Jelikož jde o odvetu z roku 2014, bývá v médiích a mezi fanoušky často skloňováno, že tehdy rychle poražený Američan ušel od té doby obrovský kus cesty a strašně se zlepšil. Kavanagh ale zdůrazňuje, že jejich tým v čele s hvězdným Irem, ušel cestu ještě mnohem delší.

"Když bojovali poprvé, měli jsme velmi malý a nezkušený tým, trénovali jsme ve skladu v Dublinu. A dostali jsme náš první velký zápas v Americe. Ze všeho jsme byli vyjukaní. Neměli jsme kondičního trenéra, neměli jsme data o spánku, tepových frekvencích, laktátových zónách, která teď máme. Porovnáváme tady válečníky z doby kamenné, kteří teď měří věci lasery. A Dustin byl v té době už členem světového gymu. Trénoval v možná nejlepší MMA tělocvičně na světě, měl zkušené trenéry, kteří to dělali na plný úvazek. Měl za sebou zkrátka spoustu věcí, které my ne. My měli jednoho šílence s tvrdou zadní levačkou."

Conor-McGregor-vs-Dustin-Poirier-3 zdroj: Profimedia

Ačkoliv je dnes Kavanagh považován za jednoho z nejlepších MMA trenérů na světě, bez okolků přiznává, že tehdy teprve začínal zkušenosti sbírat a byl spíše nerd, co má rád komiksy. Sám se prý nemůže dočkat, jak bude teď Conor vypadat teď, když jeho přirozený talent v tréninku podpořili věděckými postupy. Přesto si nemyslí, že zápas s Poirierem skončí do 60 vteřin, jak předpovídá jeho svěřenec. Během úvodní minuty ale prý bude jasno, kdo vyhraje.

"Nemyslím si, že to bude tak rychlé, protože Dustin je válečník a s extra váhou asi snese ještě o něco víc. Ale myslím, že to bude vypadat jako souboj s Alvarezem, bude to krása. Umím si představit, že to bude trvat podobně dlouho, bude tam několik knockdownů, pár výměn. Musíme na to být připraveni. Parafrázuju Conora a řeknu, že během první minuty bude rozhodnoto, rozdíl v jejich schopnostech bude jasně patrný. Conor bude zasahovat a Dustin ne.

Dustin nabídl zajímavou predikci, že prý bude v první minutě od krve a já s ním musím souhlasit, myslím, že se to stane. On teda asi říkal, že oba budou od krve, ale podle mě to bude jen jeden. Ale Dustin je vždycky v dobré formě, takže uvidíme, jestli dokáže ustát Conorovy údery. Osobně doufám, že dostaneme 8 nebo 9 minut boje, abych z toho získal nějaké tipy pro svůj tým."

Kavanagh sice Poiriera respektuje a považuje ho za jednoho z nejlepších bojovníků, avšak věří, že jeho svěřenec je zkrátka na jiné úrovni. Myslím, že je teď v lehké váze několik chlapíků, ať už je to Alvarez, Poirier, Ferguson nebo Hooker, kdybychom je dali do jednoho turnaje, každý den by mohl vyhrát někdo jiný. Připadají mi na velmi podobné úrovni, co se týče jejich schopností. A když stojí proti sobě, tak z toho jsou pak války. A pak se proti Eddiemu postavil Conor, a víte jak to vypadalo… Mám Eddieho rád, je to skvělý bojovník, velký válečník, ale vypadal jako by ani moc netrénoval. Byla to jednostranná záležitost. A mám pocit, že teď to bude vypadat velmi podobně.“

Eddie Alvarez vs Conor McGregor Eddie Alvarez si proti McGregorovi doslova ani neškrtl. | zdroj: Profimedia

A s jakou taktikou tedy Conor do zápasu nastoupí? Kdyby se novináři Kavanagha zeptali napřímo, zřejmě by se jejich naivní otázce vysmál anebo by odpověděl nějak neurčitě. V rozhovoru s Arielem Helwanim se ale zasnil natolik, že mu to zřejmě nechtěně vyklouzlo, když popisoval, jak si představuje čas po skončení UFC 257.

"Boj bude u konce, budeme na té super jachtě mířit zpátky do Dubaie a budeme na telefonech sledovat highlighty ze zápasu. Conor to bude analyzovat, ale zároveň si bude i užívat jednotlivé techniky a sekvence. Uvidíme, jestli se naplní nějaké naše interní predikce o tom, jaké budou ty zásadní údery. Jestli se vyplatilo trénovat hlavně v ortodoxním postoji..." ihned, jak to dořekl, tak se Kavanagh zarazil, Conor totiž vždy zápasil jako tzv. southpaw s pravou nohou vepředu. "Hej, dej to pryč. Můžeš to vystřihnout?" obrátil se na moderátora Helwaniho, který mu potvrdil, že to ze záznamu odstraní. Proč to nakonec neudělal, není jasné. Situaci nekomentoval ani sám Kavanagh.

Nabízí se tedy dvě možnosti. Buďto má John herecký talent a dělal si legraci. Anebo později usoudil, že tahle informace Dustinovi nasadí brouka do hlavy a ve výsledku mu spíše přitíží, protože celou přípravu pravděpodobně zaměřil na souboj s levákem. Za svou kariéru ale strávil pravděpodobně mnohem více času spárováním a bojováním s praváky, takže by pro něj neměl být problém se rychle přeorientovat. Conor navíc nemá moc důvod měnit svůj střeh a připravit se tak o svou nejúčinější zbraň v podobě úderu ze zadní levé ruky. Bude ale zajímavé sledovat, s čím do zápasu nakonec nastoupí a jestli Dustina skutečně něčím zaskočí.


Zdroje:  Youtube BT Sport , Youtube ESPN MMA

Nejnovější články