Týdenní souhrn ze světa bojových sportů (1)

Týdenní souhrn ze světa bojových sportů (1) Ring girls - pro někoho nepostradatelná součást bojových sportů, pro jiné přežitek. | zdroj: Profimedia

Nemáte čas sledovat každodenní dění ve světě bojových sportů, ale rádi byste zůstali v obraze? Níže naleznete souhrn toho nejdůležitějšího, co se během uplynulého týdne událo.

UFC

Rošáda v hlavním zápase prvního letošního UFC

První galavečer UFC tohoto roku musel na poslední chvíli řešit změnu v hlavním zápase. Kelvin Gastelum si v tréninku vyrazil zub a účast na turnaji musel zrušit. Jeho soupeř Nassourdine Imavov ale o fight nepřijde. Náhradník se prakticky okamžitě našel v Seanu Stricklandovi, pro kterého to bude druhý zápas za méně něž měsíc (17. prosince prohrál s Cannonierem, taktéž v hlavním zápase večera).

Návrat neporažené zápasnice

Po bezmála čtyřech letech se do klece má vrátit Tatiana Suarez. Dosud neporažená vynikající wrestlerka dlouho laborovala se zraněními. Na únorové UFC Fight Night 220 by se měla v muší váze utkat s americkou kolegyní Montanou De La Rosou.

Sterling znovu zraněný, jeho zápas se Cejudem bude nejspíše zrušen

Veřejným tajemstvím mělo být střetnutí o titul bantamové váhy na březnovém UFC 285 mezi Aljamainem Sterlingem a navrátivším se Henrym Cejudem. Současný šampion Sterling má ale trable se zraněným bicepsem a ze souboje tak nejspíše nic nebude. Hlavní zápas UFC 285 nebo minimálně předzápas by měl být ohlášen v nejbližších dnech, jelikož již příští týdne začíná předprodej vstupenek pro členy UFC Fight Clubu.

 

Domácí scéna

Pešta v KSW

Polské KSW se již v únoru chystá poprvé do ČR a tak kvůli tomu posilují svou soupisku dalšími českými jmény. Tím posledním se stal Viktor Pešta, bývalý zápasník UFC, PFL nebo Oktagonu, kde získal titul v polotěžké divizi (93 kg). Pod vlajkou KSW by měl nastupovat v těžké váze a poprvé se představí již na libereckém turnaji. Jeho soupeř je zatím neznámý.

Návrat Borárose do Oktagonu

Návrat do klece Oktagonu by měl v tomto roce absolvovat Gábor Boráros, přesněji na turnaji v Liberci 15.4. na Oktagonu 41. Slovenský zápasník se v MMA naposledy představil na menším turnaji organizace Fabriq v listopadu minulého roku. V prosinci pak stihl ještě boxerský zápas proti Mikuláškovi na Oktagonu 38.

 

Ostatní zahraničí

ONE oznámilo velký Muaythai turnaj bez váhových kategorií

Organizace ONE Championship oznámila uspořádání turnaje v Muay Thai o 1 milion dolarů. Největším lákadlem pro diváky má být absence váhových kategorií, mohli by se tak mezi sebou utkat soupeři hodně rozdílných proporcí.

Nový hlavní sponzor ONE

S financemi této asijské organizaci bude pomáhat také nový sponzor Monster Energy. Firma vyrábějící stejnojmenný energetický drink podepsala s ONE víceletou smlouvu, její logo bude nyní mimo jiné na kanvasu ve středu klece. Monster Energy má sponzorské smlouvy také s UFC a Bellatorem.

Bellator odstartuje novou Grand Prix v lehké váze

Šéf Bellatoru Scott Coker oznámil nový turnaj v lehké váze, také o 1 milion dolarů pro vítěze. V našlapané startovce je také nový šampion Usman Nurmagomedov nebo bývalý král pérovky A.J. McKee. První zápasy by měly proběhnout už 10. března.

Bellator se vrací do Evropy

Bellator také oznámil svůj další turnaj na starém kontinentě. Evropští fanoušci si můžou do kalendáře napsat datum 12. května, kdy se v Paříži utká v hlavním zápase večera Gegard Mousasi s Fabianem Edwardsem.

Diego Sanchez dostal zelenou k boxu bez rukavic

Známý svéráz Diego Sanchez si v únoru poprvé vyzkouší box bez rukavic. Jeho zápas s Austinem Troutem byl ale zdrojem nesouhlasu sportovní komise. Ta již v prosinci schválila pořádání turnaje, ale pouze bez navrhovaného hlavního zápasu se Sanchezem. Zelenou dostalo jejich střetnutí až toto úterý, poté co Diego předložil výsledky lékařského vyšetření. Sanchez tak svému mozku může dopřát další příděl traumatu již 17. února.   

Nejnovější články