Australské UFC začaly špatné výkony rozhodčích i krásné finiše

Australské UFC začaly špatné výkony rozhodčích i krásné finiše Khalid Taha | zdroj: Profimedia

Obří australský turnaj je tady a první dva zápasy přinesly krásné finiše i přes neobratnost rozhodčích.

Nadia Kassem vs. Ji Yeon Kim

Australanka Nadia Kassem začala dost ošklivě, alespoň z hlediska sportovního étosu. Nejprve nabídla tradičně Korejce ruku, aby si plácly, ovšem okamžitě za rukou poslala i překvapivou nohu. Následně se vrhla v útoku vpřed a soupeřka ji za to počastovala ranou, která Australanku poslala k zemi. Kim pak zkusila strh, ale Kassem se držela pletiva, což rozhodčí, jak asi bude tento večer stylem, nepotrestal. Většinu kola pak byla Australanka mobilnější a dokázala counterovat konstantní postup Korejky.

Druhé kolo jelo v podobném rytmu. Kassem bodovala díky kopům, Kim se spoléhala na ruce. Další absurdní krok rozhodčího zastavil Kim v momentu, kdy byla v totální ofenzívě a vyrazila Kassem z pusy chránič. Rozhodčí zastavil akci ne během sekvencí úderů, ale de facto Kassem zachránil od kulometu ran, které se snášely na její hlavu. Nicméně ke konci kola už Kassem neměla moc sil a Kim trefovala jednu ránu za druhou až nakonec sundala soupeřku brutálním úderem na tělo. Po průběhu velmi zasloužené vítězství pro Ji Yeon Kim.

Vítězka – Ji Yeon Kim (technické KO v třetím kole)

Nadia Kassem Nadia Kassem | zdroj: Profimedia

Khalid Taha vs. Bruno Silva

První kolo jednoznačně patřilo Tahovi. Silvovi okamžitě otevřel ránu na obličeji a celé kolo jej naháněl po kleci a zasazoval jeden úder za druhým. Silva za celé kolo zasadil šest úderů, z nichž dva byly zakázané a trefily Tahu do rozkroku. Sudí po tom druhém nepochopitelně nesebral Silvovi bod. V druhém kole poslal Taha Silvu na zem a těsně jej minul s vlastním nelegálním kopem na hlavu (ležícího protivníka). Pak jej ale Silva dostal na zem a kolo vyhrál neustálým tlakem na zemi, odkud soupeře nenechal vstát. Třetí kolo začal Silva pokusem o takedown, ale Taha dvě a půl minuty odolával. Pak se Silva ještě jednou pokusil o strh a šel si pro svou vlastní zkázu. Taha pokus zastavil a soupeře dostal sám na zem, zasypal jej údery a během několika pokusů o únik nasadil Brazilci triangle choke a donutil jej odklepat. Získal tak skalp černého pásu v brazilském jiu-jitsu. Zábavný zápas, rozhodně na první zápas z celého turnaje.

Vítěz – Khalid Taha (submise ve třetím kole)

Nejnovější články