Blaydes tvrdým loktem a neustálým tlakem získal cenné vítězství a kráčí za titulovým zápasem

Blaydes tvrdým loktem a neustálým tlakem získal cenné vítězství a kráčí za titulovým zápasem zdroj: Profimedia

Brazilec Ferreira pak předvedl ofenzivní smršť a zkazil večer dalšímu ruskému borci.

Curtis BlaydesShamil Abdurakhimov

Blaydes šel do boje s tím, že vítězství jej velmi přiblíží boji o titul, odkud jej dočasně vyřadilo KO od Francise Ngannoua. Podle všeho měl zkušeného ruského borce porazit, jak se ostatně od aspiranta na titul očekává. Body za styl získal i nástupovou hudbou, skladbou z počítačové hry Mortal Kombat. Proti ovšem je zkušený ruský boxer Abdurakhimov.

Blaydes jel od první minuty takedowny a zápas. Ačkoliv se Rus na zemi dobře bránil, neměl moc prostoru na vlastní ofenzivu. Blaydes skvěle pracoval se soupeřovýma rukama, dobře dělal drobné podtrhy a držel protivníka na zemi. Ke konci prvního kola se navíc dostal do full mountu a zasypal protivníka kladivy a lokty. Rusa zachránil až konec kola, jinak by byl konec zápasu.

V druhém kole Blaydes Abdurakhimova hned sundal a postupným tlakem přešel do dominantní pozice a ve chvíli, kdy jeden loket prošel, Rus si panicky zakryl obličej a rozhodčí zápas odpískal, proti čemuž veterán vůbec neprotestoval. Když sundal ruce, nebylo se čemu divit, jeho zlomený nos byl zcela vychýlený a bylo jasné, že s tímhle se bojovat nedá.

Vítěz: Curtis Blaydes (TKO)

Mairbek Taisumov - Carlos Diego Ferreira

Zahajovací zápas hlavní části turnaje v Abú Zabí. Oba borci (Ferreiru jste mohli vidět na UFC v Praze) nastoupili do střetu ostře, vyměňovali si jednu ránu za druhou, ale zároveň se málokdy trefili opravdu čistě. Taisumov natrefoval o trochu víc čistých úderů, ale do druhého kola se šlo s otazníkem, komu to první patřilo. Ferreira v druhém tlačil, ale až do té míra, že dal Taisumovovi hlavičku.

Poté, co mu sudí Herb Dean vyčinil, ale pokračoval v tlaku a začal Taisumova pravidelně trefovat, pěstmi i kopy. Druhé kolo jasně patřilo Ferreirovi. Do třetího kola vyrazil nastartovaný z hecování od trenéra. Ferreira držel obrovské tempo, a to v prostředí, kde podle UFC byla subjektivní teplota skoro padesát stupňů celsia. Taisumov už nemohl a Brazilec kupil jednu kombinaci za druhou a hlavně trefoval. Rus už měl zlomený nos a prostě přežíval. Ferreira si jasně došel pro vítezství svým konstantním tlakem a vysokou přesností úderů.

Vítěz: Carlos Diego Ferreira (na body)

ferreira taisumov Carlos Ferreira - Mairbek Taisumov | zdroj: Profimedia

Nejnovější články