Borec z Hong Kongu přežil klinickou smrt i dva kopy do rozkroku a nakonec prohraný zápas otočil

Borec z Hong Kongu přežil klinickou smrt i dva kopy do rozkroku a nakonec prohraný zápas otočil zdroj: Profimedia

Palatnikov předvedl ve své UFC premiéře strhující výkon a neskutečnou odolnost. V prvním kole sice málem padl, ale doslova utekl hrobníkovi z lopaty a nakonec se radoval z vítězství.

Sasha Palatnikov je výjimečný úkaz na MMA nebi. Ačkoliv byste podle jména tipovali, že jde o zápasníka z Ruska či postsovětských republik, u jeho jména jste při UFC debutu mohli vidět čínskou vlajku. Palatnikov se totiž narodil ruskému otci a skotské matce v Hong Kongu, kde i vyrůstal. Kromě toho hovoří plynnou angličtinou a především, tuhle noc mu nikdo nedával moc šancí. V UFC také debutující specialista na boj na zemi Louis Cosce byl favorit a čekalo se, že Palatnikova přejede. Na to, že by hongkongský kickboxer vyhrál na KO byl dokonce v jednu chvíli kurz 10:1.

Zápas tak i začal. Cosce se díky lepším přesunům na zemi a dobrým kopům dostal do výhodnějších pozic a Palatnikova zahnal do úzkých. Po několika povedených úderech už se Cosce blížil vítězství. Na zemi a v klinči protivníkovi nasázel čtyřicet úderů a komentátor Joe Rogan už volal po tom, ať rozhodčí zápas ukončí. Ten byl v té chvíli metaforicky ve stavu klinické smrti.

Jenže Palatnikov se zcela nepochopitelně oklepal a začal Coscemu zasazovat tvrdé direkty a držel si jej dál od těla. Na pokyn trenérů přestal kopat, aby jej Cosce nedostal zase na zem a začal svého soupeře doslova rozebírat. Cosce se během zoufalé snahy Palatnikova vypnout vyčerpal a ten mu teď oplácel vlastními pěstmi. Lepší footwork dával Palatnikovovi jasně navrch, povedlo se mu několik ostrých loktů, a dokonce dva z otočky. 

Soupeř jej během zápasu neúmyslně dvakrát zasáhl do rozkroku, nicméně Palatnikov v tlaku neustal a bylo jasné, že Costce potřebuje zázrak v podobě submise. Jenže jeho pokusy o strh ani jednou nevyšly a když se po druhém zásahu do rozkroku, už ve třetím kole, Palatnikov vzpamatoval, definitivně rozbil protivníkovu obranu a na zemi jej metodicky bil tak dlouho, až rozhodčí zápas odpískal. Palatnikov se tak dostal svým výkonem mezi kandidáty o finanční bonus a především to, co předvedli oba borci v prvním kole bylo neskutečné.

Vítěz - Palatnikov - KO v 3. kole

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články