Bude Francis Ngannou ještě bojovat v UFC? Trenér prozrazuje zajímavé novinky ohledně návratu jeho svěřence

Bude Francis Ngannou ještě bojovat v UFC? Trenér prozrazuje zajímavé novinky ohledně návratu jeho svěřence zdroj: Profimedia

Šampion těžké váhy UFC Francis Ngannou je z důvodu vážného zranění kolene již rok bez zápasu, uvidíme jej ještě v UFC? Trenér afrického bojovníka odhalil, kdy bude jeho svěřenec připraven k boji.  

Fanoušci smíšených bojových umění jsou plni očekávání v otázce rozluštění příběhu v těžké váze UFC. Královská divize největší MMA organizace světa nabízí na svém vrcholu vskutku zajímavá jména, jejichž vzájemné měření sil může přinést v budoucnu spoustu vzrušujících zápasů. 

Nicméně už tomu bude rok, co jsme naposledy měli možnost vidět v akci šampiona. Na UFC 270 Francis Ngannou překvapil vyzyvatele Cyrila Ganea, když spolu s trenéry naordinoval taktiku eliminování soupeřových předností z postoje prostřednictvím přenesení souboje na zem. Zvolený styl boje toho večera slavil úspěch a kamerunský predátor svou první obhajobu titulu zvládl naprosto fenomenálně. 

Jeden z nejděsivějších knockoutérů organizace ale po zápase musel na složitou operaci kolene, která jej na celý rok vyřadila z boje. Ngannou se momentálně nachází v poslední fázi své rehabilitace, ale kolem jeho pokračování v organizaci panuje spousta nejasností. V posledním roce totiž patřil totiž k nejaktivnějším bojovníkům, kteří veřejně napadali finanční stránku svého kontraktu. 

Podle posledních informací jeho smlouva s UFC vyprší v tomto měsíci a Ngannou tak bude mít volnou ruku v rozhodování o své budoucnosti. Rozruch okolo jeho osoby vyvolala v posledních dnech fotografie v jeho příspěvku na sociálních sítích, na které má osoba v rodinném kruhu na sobě tričko se znakem PFL. Sám bojovník tak nechává napnutou strunu ve vztahu s organizací, znamená to snad odchod ke konkurenci či hraje o lepší finanční podmínky?

Situace samozřejmě znervózňuje vedení organizace, která si bude muset najít cestičku, jak jednat s rebelujícím bijcem. Obzvlášť pokud tu stále existuje možnost fightu s legendárním Jonem Jonesem, což by mohl být historický souboj divize. Nyní fanoušky tohoto sportu navnadil trenér kamerunského bojovníka Eric Nicksick, který prozradil detailnější informace o návratu jeho svěřence.  

 „Z toho, co jsem před pár týdny viděl, jsem si jistý, že pokud by nám UFC opravdu nabídlo březnový termín, tak Francise dokážeme připravit. Pokud by nevyšel březen, tak klidně duben či květen. Vím ale, že organizace cílí spíše na březen a soupeřem by měl být Jon Jones,“ řekl v rozhovoru pro server MMA Fighting

Trenér afrického bijce se vyjádřil i k tématu obnovení smlouvy s UFC. „Samozřejmě ještě nic neoznámili ohledně jeho smlouvy. Momentálně je to za mě 50 na 50. Doufám a držím palce, aby se dohodli. Pokud ale řeknou, ať jdeme s Jonesem 4. března, my budeme připraveni,“ označil termín, kde organizace plánuje event UFC 285 v Las Vegas. 

Ngannou je v současné době ve svém rodném Kamerunu, kde tráví prázdniny, a zároveň si potřebuje prodloužit vízum, aby se mohl vrátit zpět do domovského gymu Xtreme Couture v Las Vegas. "Než odjel domů, vypadal naprosto úžasně. Když jsem cítil tu jeho energii v tréninku, bylo jasné, že starý Francis je zpět. V otázce návratu k boji jsem velmi optimistický, ale smluvní věci mezi ním a organizací, jsou čistě na nich. Mně šlo hlavně o to, aby znovu našel lásku k tomu sportu. Žádné obchodní záležitosti, ale láska ke sportu a zdokonalování všech jeho bojových dovedností.“  

Je tak čistě na UFC, zda dokáže splnit Francisovy finanční požadavky. V případě, že se obě strany nedomluví, číhá na svou šanci jednička divize Cyril Gane, který už na svých sociálních sítích vyzval Jona Jonese a uvedl, že je volný pro březnový termín ve Vegas. 

Každopádně situace je nejasná i ohledně legendárního Jonese, kterého jsme neviděli v kleci už téměř tři roky a řešil v minulosti více skandálů a bojů na sociálních sítích, než v kleci. Pokud by ale vše dopadlo dobře, situace v divizi má rozhodně co nabídnout. Druhou pozici v žebříčku stále drží veterán Stipe Miocic a na svou šanci prosadit se na vrcholu divize čeká i Rus Sergei Pavlovich, který tahá šňůru pěti vítězství v řadě. 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články