„Covington bude pít vlastní krev,“ vyostřuje boj o titul Usmanův manažer

„Covington bude pít vlastní krev,“ vyostřuje boj o titul Usmanův manažer Colby Covington | zdroj: Profimedia

Připravovaná bitva o welterový trůn je vyhrocená už teď.

Colbyho Covingtona nemá nikdo rád. Není se čemu divit, kontroverzní Američan pracuje na tom, aby z něj byl takzvaný „heel“, tedy záměrně záporná postava, která na sebe díky kontroverzi strhává pozornost. Covington to dělá velmi neobratně, ale i tak mu tento tah vychází. Na turnaji v Brazílii poté, co porazil místního miláčka Damiena Maiu, nazval v rozhovoru v oktagonu Sao Paulo skládkou a Brazilce „špinavými zvířaty.“ (vizte video níž) To mu zajistilo bizarní incident, kdy po něm v Austrálii brazilská těžká váha Fabricio Werdum hodila bumerang. Vážně, bumerang, podívejte se na druhé video níže.

Covington zachází v provokacích hodně daleko a nyní se zaměřil na současného šampiona Kamaru Usmana. Jeho manažera Aliho Abdelazize nazval teroristou a Usmana, který jako dítě emigroval do USA, chce „deportovat zpátky do Nigerie“. Vzhledem k tomu, že Usman je vzorový typ imigranta, který ve středoškolském a vysokoškolském zápase získal řadu titulů a má i univerzitní titul, je to zcela absurdní, ale Covington ví, co táhne.

Není tedy divu, že se chytil zmíněný Usmanův manažer Ali Abdelaziz, který pro ostré slovo také nejde daleko a je podobně kontroverzní postavou jako sám Covington. Ačkoliv ještě nebylo oznámené, že Usman bude obhajovat proti Covingtonovi, podle zákulisních informací jde takřka o hotovou věc. Takže se válka slov vyostřuje do zcela absurdních výšin, které nejsou obvyklé ani v UFC.

Abdelaziz říká: „Počkejte až uvidíte, co Kamaru Colbymu provede. Myslíte, že výhra nad Woodleym byla působivá? Mnohem působivější bude až porazí Colbyho. Bude to mnohem horší, protože stylově je Kamaru pro Colbyho nejhorší možný soupeř. Colby ví, proč se mu tak dlouho vyhýbal.“

Když měl Abdelaziz konkretizovat co, že jeho svěřenec Covingtonovi udělá, ten popustil uzdu svojí fantazii. „Bude trpět. Bude pít vlastní krev, spolkne svůj jazyk, vykope si vlastní hrob. To se stane.“ Inu, Abdelaziz není muž s malou fantazií.

kamaru usman Kamaru Usman - Tyron Woodley, UFC 235 | zdroj: Profimedia

Ale žerty a absurdní prohlášení stranou, souboj Covingtona s Usmanem je rozhodně zasloužený. Covington přesvědčivě porazil Dong Hyun Kima, Damiena Maiu a Rafaela dos Anjose a získal dočasný titul. Jeho styl možná není hezký na pohled (to ani Usmanův), ale je efektivní a Colby si svoje místo na výsluní vybojoval.

Podle Colbyho manažera Dana Lamberta je jejich střet jen otázkou podepsání smlouvy. „Řekli mi, že Colby stoprocentně bude bojovat o titul. Je jen na Usmanovi, aby souhlasil.“ To řekl i šéf UFC Dana White po Usmanově vítězném boji. Lambert dál vysvětluje: „Vím, že po zápasu s Woodleym potřeboval operaci, protože se zranil, takže si asi chvíli počkáme. … Nebude to větší souboj, než by byl s Woodleym, ale je to to nejlepší, co teď může UFC udělat. Ta nevraživost není hraná, ti chlapi se prostě nenávidí.“

Zdroje:  Vlastní , Bloody Elbow , BJ Penn.com

Nejnovější články