Cris Cyborg předvedla, že se s ní stále musí počítat, a z UFC 240 si odnáší jasné vítězství

Cris Cyborg předvedla, že se s ní stále musí počítat, a z UFC 240 si odnáší jasné vítězství zdroj: Profimedia

Na Felicii Spencer čekala tři kola z pekel

 

Cris Cyborg tak dlouho a tak jednoznačně dominovala pérové divizi UFC, že nejspíš začala pochybovat, že by ji vůbec někdo dokázal ohrozit. Pocit neporazitelnosti nicméně vzal za své, když ji k titulovému zápasu vyzvala šampionka bantamové váhy Amanda Nunes a nepotřebovala ani jedno celé kolo k tomu, aby si přivlastnila její pás. Nabízela se otázka, jak moc podobně rázné probuzení zamává s psychikou dříve neochvějné Cyborg.

Brazilská bojovnice nicméně s pochybami vykonala krátký proces. Zápas proti Felicii Spencer sice začal přesným loktem od Spencer, který Cyborg rozsekl čelo jak žiletka, a dvěma minutami klinče, což moc přesvědčivě nepůsobilo, ale pak nastoupila Cris Cyborg, jak ji známe. Krev nekrev, vypustila kladiva, navázala brutálními nízkými kopy a koleny na břicho.

Zdroj: CBS Sports zdroj: Profimedia

Cyborg po prvním kole vypadala celkem unaveně, což samozřejmě nemohlo uniknout ani soupeřce, která se toho v druhém dějství pokoušela využít a vyčerpat ji ještě víc dotěrným wrestlingem. Což by nejspíš byl dobrý plán, kdyby při tom jakoby nezapomněla, že má Cyborg v rukou tovární písty. Brazilka jí to připomněla na zemi, když do ní bušila, až se hory zelenaly.

V posledním kole se opakoval tentýž scénář. Spencer nenašla žádný recept, jak na dominanci soupeřky reagovat, a tak dostala další bití. Jedno se ale Spencer musí nechat - je nejspíš vyrobená z železobetonu, protože absorbovat takové množství ran od někoho s takovou párou, jako je Cris Cyborg, a vypadat v podstatě nepoškozeně, není nic jednoduchého.

Zdroj: Bloody Elbow Cris Cyborg | zdroj: Profimedia

Na pohled se díky tomu při vyhlašování výsledků mohlo zdát, že byl souboj celkem vyrovnaný, ale čísla hovoří jasně. Cyborg zasáhla soupeřku celkem 122 účinnými údery, Spencer kontrovala pouhými 38. Vítězství Cyborg na body v poměru 30-27 od všech tří rozhodčích pak nemohlo překvapit vůbec nikoho, spíš je s podivem, že žádné ze tří kol nedopadlo 10-8.

Brazilka tak dala jednoznačně najevo, že se s ní stále musí počítat, a učinila rázný krok ke kýžené odvetě s Amandou Nunes.

Zdroje:  Archiv , Vlastní

Nejnovější články