Debutující Brazilka Gatto své americké soupeřce zlomila ruku

Debutující Brazilka Gatto své americké soupeřce zlomila ruku zdroj: Foto: Profimedia

Nový talent muší váhy na obzoru

Brazilská bojovnice Melissa Gatto nastoupila ke svému prvnímu zápasu v UFC jako neporažená. Nad svou americkou soupeřkou dominovala nejen ve výšce a dosahu paží, ale také stylem. Dá se říct, že jí nedala vydechnout a to až do momentu, kdy lékař zápas musel ukončit.

První kolo se neslo pod diktátem debutující Brazilky. Využila své vyšší postavy a Američanku natlačila na pletivo, chvíli ji zde zpracovávala a následně zápas dostala na zem krásným inside tripem. Díky svému jiu-jitsu neustále ohrožovala Leonardo submisemi, od armbaru, přes rear naked choke a pak znovu armbar. I když se Leonardo dostala do dominantní pozice, nedokázala vyvinout žádnou větší ofenzivu a musela se spíš bránit. To pokračovalo i poté, co se jí podařilo vstát. Do druhého kola už Američanka nastoupila výrazně unavenější a Gatto ji postupně rozebírala v postoji. Skvělé direkty a countery Leonardo znejisťovaly, až se rozhodla zoufale přejít k pokusu o strh, který ale Gatto krásným judistickým counterem zastavila.

Od té chvíle už Američanka začala působit bezradně. Největší úspěch měla s kopy na tělo, nicméně Brazilka ji naháněla po oktagonu a za každý kop díky své délce soupeřce nadělila direkt. V pauze po druhém kole se vysvětlil i důvod, proč měla Leonardo problémy. Svému rohu oznámila, že nedokáže používat pravou ruku a následně se ukázalo, že jí Gatto v zápase opětovně zlomila ruku, se kterou má Američanka dlouhodobě problémy. Ačkoliv se Melissa Gatto nedostala ke finiši a musí se „smířit“ s TKO z rozhodnutí lékaře, rozhodně patří k nadějným bojovnicím v muší váze a její styl je atraktivní a efektivní. O Gatto určitě ještě uslyšíme a to i když není její styl bez chyb a má na čem pracovat. Už teď je ale vidět její potenciál.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články