Dejte mi 4 měsíce na přípravu a O'Malleyho porazím! Boxer Ryan Garcia chce do UFC

Dejte mi 4 měsíce na přípravu a O'Malleyho porazím! Boxer Ryan Garcia chce do UFC Sean O'Malley vs. Ryan Garcia | zdroj: Profimedia

Oba jsou výraznými tvářemi nové generace bojovníků. Zatímco Ryan Garcia sbírá úspěchy v boxu, Sean O'Malley nedávno vystoupal na vrchol UFC. Je vzájemný zápas na spadnutí?

Není už žádným překvapením, když někteří z elitních MMA zápasníků začnou pokukovat po expedici do boxerského ringu. Můžou si v něm koneckonců stále přijít na mnohem lepší peníze. Conor McGregor ani Francis Ngannou tam zatím zvítězit nedokázali, přesto především druhý jmenovaný ukázal, že to vůbec není nemožné. A fanoušky podobné mezidisciplinární zápasy baví.

Už nějaký čas se vytváří podhoubí pro další podobný. Sean "Sugar" O'Malley, od srpna loňského roku šampion bantamové váhy UFC, se skrze sociální sítě už nějaký čas přestřeluje s ještě donedávna neporaženým boxerem Ryanem Garciou (24-1, 20 KO). Ten teď překvapil, namísto boxu by totiž dal přednost MMA zápasu.

"To už tady bylo. Vím, že v boxu ho knockoutuju, ani by to nebylo fér. Fér by bylo, kdybych se otestoval v MMA, protože vím, že kdybych na to soustředil a trénoval každý den, tak by mě neporazil," prohlásil Garcia v pořadu The MMA Hour. "Dám do toho všechno a Seana O'Malleyho zničím. V UFC!"

Údajně už také kontaktoval šéfa organizace Danu Whitea s tím, že by byl schopen svůj plán realizovat po zápase s Devinem Haneym, který ho čeká v dubnu. "Jen mi dejte 3 nebo 4 měsíce, kdy budu jen trénovat MMA, a nakopu mu zadek. Už jsem řekl Nateovi Diazovi, aby mě trochu trénoval. Mohl bych požádat i Conora. Každý měsíc bych měl nového trenéra: McGregor, Pereira, Diaz a někdo další, bylo by to cool," neskrývá sebevědomí. Uvedl také, že je rozený wrestler a porazí v téhle disciplíně i člena své ochranky. "Jsem silný a mám šílenou fyzičku."

Zatímco na reakci šéfa UFC si budeme muset počkat nejspíš až do příští tiskové konference, "Cukřík" O'Malley se však Garciovu plánu okamžitě vysmál. "Vždyť to ani není realistický. Brácho, já bych tě zabil během pár minut. Je šílený, jak moc hloupý a mimo realitu to je. Jo, když jsem já vyzýval boxery, tak to taky bylo šílený, ale ne až tak. Ale když boxeři říkají, že chtějí zápasit v MMA, tak je to úplně mimo. Mohl bych ho vzít na zem a uškrtit ho, ale já bych ho kopal do těla, do těch jeho hubených nožek. Dělal bych si, co bych chtěl. Mohl bych s ním v MMA rukavicích klidně boxovat, je to úplně jiný sport, je tam jiná vzdálenost."

Jakkoliv se může zdát, že je tenhle zápas nereálný, podobně kdysi začal i boxerský duel McGregora s Floydem Mayweatherem. Záležet teď bude na tom, jak moc tenhle nápad mezi fanoušky zarezonuje a kolik bude UFC případně ochotno Garciovi zaplatit. Navíc je pravděpodobné, že by se z jeho strany nejspíš jednalo pouze o jednorázovou záležitost, což se vedení asi nebude moc zamlouvat.

Druhá věc je, že O'Malley má před sebou jako šampion těžké výzvy v podobě Marlona Very, který jej v minulosti porazil, a především neúnavného Meraba Dvalishviliho. Pokud by je ale oba dokázal vyřídit, možná zápas s Garciou začne nabírat reálné obrysy.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články