Devonte Smith "daroval" svému soupeři brutální monokl a zápas tak musel ukončit lékař

Devonte Smith "daroval" svému soupeři brutální monokl a zápas tak musel ukončit lékař zdroj: Profimedia

Tři rány pod oko stačily k tomu, aby se Justinu Jaynesovi nafoukl monokl takovým způsobem, že přes něj nemohl vidět.

Devonte Smith je mladý talent, který do dneška vyhrál 10 zápasů a pouze 2x prohrál, přičemž všech 10 zápasů vyhrál na TKO nebo KO. Smithův poslední zápas, který měl před rokem a půl, ale skončil jeho porážkou hned v prvním kole. Navíc musel léčit utrženou achilovku, takže se do klece vracel velice hladový.

Jeho soupeř Justin Jaynes vzal zápas na poslední chvíli, když zaskakoval za zraněného Alexe Da Silvu, a proto se se Smithem domluvili na váhovém limitu 160 liber. Jaynes měl před vstupem do UFC solidní sérii výher, ale v UFC vyhrál pouze svůj debut a následné 2 zápasy prohrál, takže měl rozhodně co napravovat.

Zápas ale probíhal pod taktovkou Smithe. Ten zaujal střed oktagonu a svou rychlostí dělal Jaynesovi problémy. Neustále jej otravoval svým jabem a Jaynes si s ním nevěděl příliš rady. Jednou se mu však podařilo Smithe nachytat svým pravým hákem, kterým jej očividně dostal do problémů. Nedokázal toho ale využít a Smith se za okamžik vrátil do hry. Po jednom ze Smithových roundkicků mu Jaynes chytil nohu, ale Smith, skákajíc na jedné noze, na něj spustil takovou sprchu úderů, že jej Jaynes raději rychle pustil.

Do druhého kola dostal Jaynes od svých trenérů za úkol vzít Smithe na zem. A o to se Jaynes hned na začátku také pokusil. Zahnal Smithe sérií úderů ke kleci, kde jej sevřel do body locku a snažil se jej sundat dolů. Jenže Smith jej skvěle zakontroval a lateral dropem dostal Jaynese na lopatky. Ze side control se po chvíli dostal do mountu a začal jej mlátit tvrdými údery. Jaynes raději nabídl svému soupeři záda, odkud mu ale Smith i tak dal 3 tvrdé rány pod levé oko. Za okamžik se Jaynesovi podařilo z pozice uniknout a zápas začal znovu z postoje. Jenomže pod Jaynesovým levým okem se vytvořila pořádná boule, která zakryla celé jeho oko. Rozhodčí Keith Peterson si toho všiml a raději zápas zastavil a přivolal na konzultaci doktora. Ten řekl, že Jaynesovi nedoporučuje dál zápasit a rozhodčí tak souboj ukončil.

Jaynes sice proti tomuto rozhodnutí protestoval a chtěl dál bojovat, ale bylo jasné, že na své levé oko nemůže nic vidět, a že pokud by v zápase pokračoval, mohl by o něj klidně i přijít.

Devonte Smith tak vyhrál svůj 11. zápas na TKO a Jaynes Smith si připsal třetí porážku v řadě.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články