Dominik Humburger o UFC zatím nezabojuje. Start za oceánem mu překazila smlouva s KSW

Dominik Humburger o UFC zatím nezabojuje. Start za oceánem mu překazila smlouva s KSW Dominik Humburger se v KSW uvedl vítězně | zdroj: FOTO: KSW

Český zápasník se měl o místo v UFC poprat v létě v reality show Dana White's Contender Series.

Pro většinu zápasníků a zápasnic MMA je vytoužený kariérní vrchol jasný, stát se šampionem UFC. K tomu je však třeba se nejdříve do této nejslavnější světové organizace dostat. V posledních letech se pak vyprofilovaly tři hlavní možné cesty, být již dostatečně velká hvězda s „rozumnými“ finančními požadavky a podepsat smlouvu rovnou, dostat místo jako náhradník na poslední chvíli na nějakém turnaji a k tomu za odměnu smlouvu, anebo se představit v show Dana White's Contender Series a své místo si vybojovat.

Tuto možnost v minulosti zkusili již tři čeští sportovci – Michal Martínek, Matěj Peňáz a Tereza Bledá – všichni neúspěšně, přestože Bledá svůj zápas dokázala vyhrát. Na začátku května se začaly na internetu objevovat indicie, že se k této společnosti připojí další český fighter a pokusí se zlomit tuto nepříznivou statistiku. Tím fighterem měla být jedna z nejlepších českých středních vah současnosti Dominik Humburger. Sám se však k těmto spekulacím nechtěl vyjádřit, i když něco málo naznačil například v rozhovoru pro sport.cz ze 7. května, kde mimo jiné padlo následující:

„Smluvně bych to neměl mít vůbec nikde, jsem na volné noze. Uvidíme podle toho, kdo a co nabídne. Jasno bych chtěl mít co nejdřív,“ prohlásil o svém současném statusu a možné další cestě.

Jenže vše se nejspíše začalo rychle zamotávat a na konci května se k této situaci vyjádřil hlavní matchmaker KSW, tedy posledního působiště Dominika, Wojslaw Rysiewski. Ten v rozhovoru pro Polish Fighters Info mluvil o Andreasi Gustafssonovi, Raulovi Tutaraulim a Dominiku Humburgerovi, tedy třech bojovnících, kteří zápasili za KSW, ale měli se v létě představit v DWCS. U Gustafssona a Tutarauliho potvrdil jejich odchod, odlišně však promluvil o českém legionáři:

„V případě Humburgera je to…lepší by asi bylo, kdybych se k tomu nevyjadřoval, abych nepřidával olej do ohně. Komunikujeme, vím, že v příštím týdnu by se s ním měl setkat jeho manažer a trochu urovnat tohle téma. Podle mě tady budeme bránit svoje práva a tento bojovník má s námi platný kontrakt.“

Nejspíše konečné vyjádření a s ním konec letošních nadějí na UFC pak dal pro stejnou platformu včera Dominikův manažer Artur Gwóźdź:

„No víš, tam došlo k nedorozumění, Dominik Humburger má stále platnou smlouvu s organizací KSW, to potvrzuju. Bohužel byl tedy Dominik stažen ze seznamu pro DWCS…Dominik mohl mít na začátku trochu pravdu, ale při zevrubnějším pohledu, jak bych to řekl… vyšlo najevo, že smlouva je stále platná a pokračují rozmluvy s Humburgerem o jeho dalším kariérním směřování. Jestli bude dále v KSW, protože je pořád jejich zápasník. Ale jak to občas bývá, byl stažený (z DWCS), bude to trošku nervóznější a bude se ukazovat prstem, čí to byla vina.“

Dominik se tak toto léto o UFC určitě nepopere a ze všech vyjádření je zřejmé, že mohla vzniknout mezi bojovníkem a organizací trocha té zlé krve a uvidíme tedy, jestli se Humburger ještě v KSW vůbec objeví.

Zdroje:  sport.cz , polish fighters info

Nejnovější články