Edwardsovi se lepí smůla na paty, Chimaev mu podruhé odřekl kvůli covidu a Diaz se jeho nabídce vysmál

Edwardsovi se lepí smůla na paty, Chimaev mu podruhé odřekl kvůli covidu a Diaz se jeho nabídce vysmál Edwards si na body poradil i s bývalým šampionem lehké váhy Rafaelem dos Anjosem. | zdroj: Getty Images

Leon "Rocky" Edwards je aktuálně asi největším smolařem v UFC. Ačkoliv je jen krůček od titulu, kvůli koronaviru mu už čtyřikrát zrušili naplánované zápasy.

Angličan Leon Edwards už dlouho okupuje třetí příčku žebříčku welterové váhy, kdyby se mu ale smůla nelepila na paty, možná bychom ho již dávno viděli v souboji o titul. Namísto toho "Rocky" od července 2019 marně čeká na další zápas. Loni v březnu měl v hlavním duelu na UFC Londýn změřit síly s bývalým šampionem Tyronem Woodleym. Výhra nad ním by ho nejspíš posunula k titulové šanci. Kvůli koronaviru však byl celý turnaj zrušen a „T-Wood“ se nakonec utkal na domácí americké půdě s Gilbertem Burnsem, který si vítězstvím nad ním zápas o šampionský pás skutečně vysloužil.

Mezitím se v UFC zrodila nová hvězdička. Khamzat Chimaev vyřídil během pouhých 10 dnů dva soupeře a Dana Whitovi padl do oka. Organizace se tedy snažila mu domluvit nějakého vysoce postaveného soupeře. Edwards celkem pochopitelně odmítl, v takovém souboji by totiž příliš riskoval. Vedení však došla trpělivost a angličanovo jméno náhle zmizelo z žebříčku. Neměl tedy jinou možnost, než souboj přijmout.

První termín v prosinci loňského roku musel být kvůli pozitivnímu testu na covid u Edwardse přesunut na leden. Jenže tehdy pro změnu kvůli stejné příčině odpadl Chimaev. Nový termín byl tedy stanoven na březen. Jenže čečenský bojovník se prý potýká s následky nákazy a není schopen se plně připravovat. 

„Jsem zklamaný, hodně jsem se na to těšil. Byl to pro mě jeden z nejočekávanějších zápasů letošního roku,“ nechal se slyšet šéf UFC Dana White. Bohužel to však vypadá, že se jedná o další z prokletých soubojů, kterým zkrátka není dáno, aby se uskutečnily. Jelikož není jasné, kdy se Chimaev bude schopný vrátit, začal se Edwards poohlížet po novém soupeři. 

První nabídka přišla záhy, ozval se karatista Stephen Thompson, který je aktuálně na 5. místě a v minulosti bojoval o titul. Problém však je, že „Wonderboy“ je stále v rekonvalescenci a mohl by se vrátit nejdříve v květnu, na což „Rocky“ čekat nechce a rád by se ukázal už v březnu. Podle slov jeho manažera by se rád utkal s Jorge Masvidalem, Colby Covingtonem či Nathanem Diazem. Posledního jmenovaného pobídl Leon na sociálních sítích.

„Nate právě hodinu kecal o tom, že chce bojovat ve welteru proti vítězům,“ poukázal Edwards na poslední Diazovo interview. „Tak se ukaž. Mám 8 vítězství v řadě, jsem třetí na světě. Pojďme na to, jestli si pořád myslíš, že jsi opravdový bojovník.“ 

Diazova odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a uchopil ji opět po svém. „Kdo to sakra je?“ napsal pod fotomontáž, která odkazuje na jednu z nejslavnějších hlášek Conora McGregora, jíž před lety na tiskové konferenci zesměšnil nebohého Jeremy Stephense. Dal tedy jasně najevo, že o zápas s Angličanem nemá zájem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz)

Dana White má ale svůj plán a vypadá to, že si Leona za jeho přístup celkem oblíbil. "Teď dává smysl zápas Edwards - Covington. Poslouchejte, Leon přijmul souboj s chlápkem, který je v žebříčku na 15. příčce a nikdo jiný s ním nechce bojovat. On to vzal, ale nějak to ne a ne dopadnout. Musíme se teď s Leonem tedy vydat jinou cestou, projevit mu respekt, který si zaslouží za to, jakého soupeře byl ochotný vzít a co všechno udělal. Dáme mu teď ten správný zápas."

Vítěz by pak měl následně dostat šanci zabojovat o titul welterové divize. Ten má aktuálně v držení Nigerijec Kamaru Usman a o víkendu ho bude bránit proti svému bývalému tréninkovému parťákovi Gilbertu Burnsovi. Právě Usman je posledním, kdo Edwardse před lety porazil a "Rocky" doufá, že se dočká odvety.

Zdroje:  ESPN , tisková konference

Nejnovější články