Glover Teixeira si jde pro "lví srdce" Anthonyho Smithe

Glover Teixeira si jde pro "lví srdce" Anthonyho Smithe Anthony Smith trefuje Jona Jonese | zdroj: Profimedia

Už dnes v noci se dočkáme dalšího skvělého souboje v UFC. Glover Teixeira bude chtít ulovit mladého lva Anthonyho Smithe.

Hlavní zápas už dnes na UFC Fight Night 171 obstará americký Anthony „Lionheart“ Smith a brazilský veterán Glover Teixeira.

Půjde tak o zajímavý souboj dvou velice komplexních bojovníků, od kterých lze čekat jak KO, tak i submisi.

Anthony Smith začal s profesionálním MMA už v roce 2008 a za tu dobu nastřádal úctyhodných 47 zápasů, takže zkušeností má na rozdávání. Vítězství dokázal urvat ve 33 zápasech a pouze 3x vyhrál na body. Smith tak většinou nenechává rozhodnutí zápasu na bodových rozhodčích a většinou buď ukončuje, nebo je ukončen. Svým soupeřům dokázal 17x doručit KO a 12x submisi. I přes svůj mladý věk 31 let se jedná o velice zkušeného borce, který už v oktagonu zažil leccos.

Podobně zkušeným je i jeho o 10 let starší soupeř, Glover Teixeira. Tento brazilský veterán, který dlouhodobě žije v USA, je v současnosti na osmém místě v žebříčku a na svém kontě má 37 zápasů a z toho jich vyhrál hned 30. Jeho vzorem je Mike Tyson a podle toho taky vypadá jeho počet KO. Celkem svými údery uspal 17 soupeřů a 8 jich chytil do submise. Momentálně má za sebou 3 vítězství v řadě a rád by si připsal skalp Anthony Smithe, který je na čtvrtém místě v žebříčku. Pokud by se Gloverovi podařilo mladého lva porazit, rázem by se dostal do první pětky zápasníků.

Oba soupeři mají společné to, že jsou bývalými vyzyvateli a oba pocítili, jak chutná porážka z rukou Jona Jonese, se kterým prohráli na jednomyslné rozhodnutí bodových rozhodčích.

Anthony Smith naposledy bojoval v oktagonu před rokem, kdy ve čtvrtém kole uškrtil švédského vikinga Alexandera Gustafssona, který v minulosti dokázal Glovera Teixeiru knockoutovat. Smithův zatím poslední souboj však nebyl v oktagonu, ale v jeho obýváku a byl o to důležitější. Před měsícem totiž navštívil jeho rodinný dům zfetovaný zloděj a Anthony Smith byl nucen bránit svoji rodinu. To se mu naštěstí podařilo a Anthony i jeho rodina vyvázli z celého incidentu nezraněni.

Jak Glover, tak Anthony jsou velice komplexní bojovníci a můžeme očekávat, že se souboj bude odehrávat jak na zemi, tak v postoji nebo u klece. Glover umí na kleci skvěle pracovat, a dokáže tam využít svých tvrdých loktů a nečekaných submisí. Anthony Smith má podobný styl a umí být velice nebezpečný z jakékoliv pozice.

Velkým faktorem však může být Smithovo mládí, které bude hrát v jeho prospěch. Smith je ve svých 31 letech v nejlepší formě, zatímco čtyřicetiletý Teixeira už má nejlepší léta za sebou. I přesto ale brazilského borce není radno podceňovat, protože svým mladším soupeřům už několikrát předvedl, že věk je jen číslo.

Na zápas se můžete podívat už dnes v noci, popřípadě si můžete přečíst náš report, který vydáme hned po skončení zápasu.

 

Zdroje:  UFC

Nejnovější články