GSP se kvůli Usmanovi do klece nevrátí. „Už nemám tu stejnou motivaci,“ říká spokojený důchodce

GSP se kvůli Usmanovi do klece nevrátí. „Už nemám tu stejnou motivaci,“ říká spokojený důchodce zdroj: Profimedia

Vypadá to, že legendárního kanadského bojovníka Georgese St. Pierra zpátky do klece nic nedostane. Dokonce ani nynější šampion welterové váhy Kamaru Usman.

GSP byl jedna z největších hvězd své éry. Tento frankofonní Kanaďan dominoval welterové divizi po dlouhých 6 let a stanovil hned několik rekordů. Současný šampion welterové divize Kamaru Usman sice jeden z jeho rekordů o víkendu překonal, když porazil Gilberta Burnse a dotáhl svoji sérii vítězství na 13 zápasů, čímž o jeden vítězný zápas překonal slavného Kanaďana, ale i přesto drží GSP dál rekord v počtu vítězných titulových zápasů, kterých zvládl vyhrát 13 (Usman 4).

GSP zdroj: Getty Images

St. Pierre dokázal jako jeden z mála bojovníků odejít na vrcholu se šampionským pásem welterové váhy kolem pasu. O pár let později se do oktagonu vrátil, aby Michaelu Bispingovi ukořistil titul šampiona střední divize a poté už rukavice pověsil na hřebík.

Zápas mezi GSP a Usmanem by ale pořád chtělo vidět hodně lidí, včetně Usmana samotného:

„Chci Georgese, protože Georges odešel na vrcholu! Georges to pořád umí. Vidím ho trénovat. Georgi! Sleduju tě! Vidím tě trénovat! Pořád na to má.“

Podle Usmana by GSP mohl rovnou zápasit o titul a předběhnout ostatní bojovníky, kteří by se o titul rádi utkali:

„Jestli je tady potenciál pro takový velký zápas a Georges se chce vrátit, tak určitě, Georges může předběhnout ostatní v řadě,“ řekl Usman.

Podle St. Pierra ale tento scénář nehrozí. Ze sportovního důchodu se ho snažil vylákat už Khabib Nurmagomedov a ani Usmanovi se to podle všeho nepodaří:

„Samozřejmě, vždycky budu trénovat,“ řekl GSP v rádiové show The Good Show on SN590. Ale jestli se vrátím? Snažte se obout do mých bot a potom se vraťte do klece. Pokud bych se chtěl vrátit a bojovat s Kamaru Usmanem, musel bych doslova opustit zemi. Právě teď nemůžete kvůli covidu v Kanadě trénovat. Musel bych sebou vzít své trenéry, najít kemp. Musel bych taky přivést tréninkové partnery, protože jde o Kamaru Usmana. Musíte se na něj připravit, potřebujete pořádný tréninkový kemp.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Donny Taylor (@donnythedead)

Restrikce v Kanadě jsou opravdu velice přísné a dokonce i Georgesův tréninkový parťák Rory MacDonald musel z Kanady „utéct“ na slunnou Floridu, aby se mohl připravit na svůj zápas v PFL. Georgesovi se něco takového nechce podstupovat a užívá si spokojeného důchodu:

„Už jenom to, opustit svůj domov, opustit rodinu, opustit svoje místo, vůbec se mi do toho nechce a nepotřebuju to dělat. Jsem zdravý, jsem bohatý a nijak mě nepřitahuje myšlenka ztratit 3 měsíce svého života, stresu a všeho možného, abych se snažil vyhrát nad Kamaru Usmanem. Nechce se mi do toho. Jak čas ubíhá, nechce se mi do toho čím dál tím víc. Nemyslím si, že je tady teď někdo, kdo mě donutí, abych se vrátil. Jsem v pohodě.“

I přestože GSP neřekl definitivně, že už se do klece jako bojovník nepodívá, pravděpodobnost, že se tak stane, je v podstatě nulová.

„Dosáhnete bodu, kde vaše znalosti pořád rostou, ale vaše fyzická stránka zeslabuje a teď je mi 39 let, brzy budu mít 40. Kdybych měl přijmout nějaký zápas, muselo by to být něco, co je pro mě opravdu speciální. Něco, co mě do jádra mé bytosti motivuje. Už nemám tu stejnou motivaci, už mě to nepřitahuje.“

„Abych se tam vrátil, když se na to podívám, s tím stresem a vším možným v mém životě, tak si říkám ‚to ani omylem‘. Právě teď je to méně a méně pravděpodobné,“ utnul všechny šance na návrat do klece GSP.

Kamaru Usman si tak bude muset najít jiného soupeře. UFC by rádo udělalo zápas mezi Colby Covingtonem a Leonem Edwardsem, přičemž vítěz by se měl utkat o šampionský titul právě s „nigerijskou noční můrou“. Oba bojovníky sice Usman už jednou porazil, ale zejména Colby Covington s ním až do posledního okamžiku svedl velice vyrovnanou bitvu, kterou by určitě bylo zajímavé vidět znovu.

Zdroje:  mmafighting.com , The Good Show SN590

Nejnovější články