Hardy je po nakládačce od Volkova nezvykle sebekritický: „Na tuhle úroveň ještě nemám“

Hardy je po nakládačce od Volkova nezvykle sebekritický: „Na tuhle úroveň ještě nemám“ zdroj: Profimedia

Hvězdička těžké váhy těžce narazila proti ruskému Dragovi.

Kontroverzní bojovník Greg Hardy přijal zápas s Volkovem na poslední chvíli, a jak se ukázalo, ruský bohatýr byl nad síly bývalého hráče NFL. Hardy prohrál bodovým rozhodnutím a je z porážky velmi rozladěn. Za celý zápas si proti technickému Rusovi ani neškrtnul a Volkov občas vypadal, že je na sparringu. Hodně mu pomohl i fakt, že jeden z jeho častých kopů asi zlomil mohutnému Američanovi ruku.

„Po prvním kole jsem přišel o možnost používat pravou ruku. Celou dobu jsem se snažil uklidnit. Ale jen jsem před ním stál. Chtěl jsem zkracovat vzdálenost, ale naši strategii jsem začal plnit až v pozdější fázi zápasu a s někým jako je Volkov, nemůžete začít bojovat uprostřed druhého kola. Nastavil jsem si v kariéře určitý cíl, který je teď obrovsky daleko. Uvnitř mi je opravdu do pláče.“

„Hodně věcí musím změnit a čeká mě spousta práce. Budu se potit, krvácet, dokud nebude hotovo. Budu „Králem války“, ale nyní se pokorně klaním jako „Princ války“ po porážce s jedním z nejlepších bojovníků v divizi. Musím si zápas pustit na videu a analyzovat, co jsem dělal špatně. Jediné, na čem záleží, je vítězství a já jsem prohrál. Nedělal jsem to, co jsem chtěl a to mě mrzí. Cítím se opravdu špatně.“

Hardy je od UFC velmi protežovaný. Několikrát se objevil na hlavní kartě, což vyvolalo nevole fanoušků. Čím jste kontroverznějším bojovníkem, tím spíš si vás Dana White všimne, a samozřejmě status bývalé hvězdy NFL také pomůže. U Hardyho to platí dvojnásob. Před měsícem na sebe upozornil, když o přestávce mezi koly užil inhalátor na podporu dýchání. Hájil se tím, že dostal povolení od atletické komise. Zápas byl samozřejmě prohlášen za „no contest“, tedy bez výsledku.

Jako bývalý hráč amerického fotbalu má skvělé pohybové dovednosti, výbušnost a velkou sílu. Ruský soupeř však Hardymu ukázal, že zatím zdaleka nedosahuje kvalit těch nejlepších. Ve svých jedenatřiceti letech patří mezi mladší bojovníky v těžké váze. Pokud změní přístup a především své chování, může časem vystoupat mezi hvězdy nejtěžší váhové kategorie. Už teď, i přes porážku, bylo vidět, že dělá obrovské pokroky v technice.

Zdroje:  Bloody Elbow

Nejnovější články