Henry Cejudo se zbláznil, při staredownu tahal z klobouku gumového hada a plyšového králíka

Henry Cejudo se zbláznil, při staredownu tahal z klobouku gumového hada a plyšového králíka zdroj: Profimedia

Šampion muší váhy by zjevně rád připomínal Mayweathera nebo McGregora… s plyšáky a korunou.

Henry Cejudo je vynikající atlet. Na Olympiádě v Pekingu vyhrál zlatou medaili v zápase a v muší váze UFC je prvním, kdo zde nejprve porazil Demetriouse Johnsona a následně bantamového šampiona TJ Dillashawa. Jak je ale dobrý atlet, tak jeho snaha o kontroverzi působí křečovitě a směšně. Potvrdil to i staredown s Marlonem Moraesem na novinářském dnu před UFC 238.

Staredown je tradiční moment, kdy oba soupeři proti sobě nastoupí, tváří se různorodě, většinou hrozivě, vymění si pár drobných provokací a nebo vtipů a udělá se u toho hodně fotek. Staredowny probíhají v týdnu před samotným zápasem dva – jeden během takzvaného novinářského dne a druhý, okázalejší, v rámci ceremoniálního vážení.

Jenže Cejudo se rozhodl udělat tyjátr a to už teď. Na relativně civilní staredown přišel oblečený jako král, s kouzelnickým kloboukem a z něj nejprve vytáhl myšáka Mickeyho, následně gumového hada, se kterým párkrát praštil o zem, a nakonec plyšového králíka, kterého nakopnul do publika. Nikdo moc nevěděl, co dělat, včetně Moraese. Podívejte se sami.

Cejudo asi chtěl budit kontroverzi, ale opět působil spíš směšně. Utahoval si kvůli tomu z něj i Joseph Benavidez, který proti němu stál nejprve jako kouč v The Ultimate Fighter 24 a následně i v oktagonu. Cejudo se snažil o provokace a trashtalk, ale vždy z toho vyšel křečovitý vtip. Největší radost tak má jiná bojovnice, která má o víkendu zápas, Angela Hill, která chytila Mickeyho a celá vysmátá prohlásila, že ho dá na eBay.

Zdroje:  The Mac Life , Marc Raimondi - Twitter , Angela Hill - Twitter

Nejnovější články