Jako scéna z akčního filmu. Bojovníci reagují na šílenou bitvu Landwehra s Onamou

Jako scéna z akčního filmu. Bojovníci reagují na šílenou bitvu Landwehra s Onamou Nate Landwehr vs. David Onama | zdroj: Profimedia

Nedáš, dostaneš. Hlavní předzápas dnešního UFC ukázal, že tohle jednoduché sportovní pravidlo platí i v MMA. Díky tomu jsme ale mohli sledovat jednu z nejlepších bitev letošního roku.

Nate Landwehr je známý tvrďák, který má sice nestálé výsledky, ale vždycky jde do boje po hlavě. Loni na podzim se o jeho kvalitách přesvědčil i Lajoš Klein, který mu ve třetím kole odklepal těsně dotažené škrcení. 

David Onama také nejde pro ránu daleko a podíl jeho výher na T/KO je úctyhodných 60 procent. Už po 3 minutách zápasu málem přidal další. Landwehr šel po jeho tvrdém pravém háku k zemi jako prkno, vypadalo to, jako by zpátky k vědomí přišel až ve chvíli, kdy se jeho hlava odrazila od podlahy oktagonu. Onama na něj okamžitě naběhl a spustil salvu ran, jenže Nate znovu ukázal, že je opravdu tvrďák. Ke konci kola už sám natahoval ruku po vítězství.

Ve druhém kole se karta obrátila. Onama vypadal hodně vyčerpaně a Landwehr dominoval ve všech oblastech boje. V postoji trefoval boxerské kombinace, v klinči Uganďana ničil koleny do hlavy a na zemi se neustále pokoušel nasadit nějaké škrcení. David ale hrobníkovi z lopaty neustále o vlásek unikal. Publikum šílelo a Nate diváky ještě povzbuzoval.

"Cítím se, jako bych sledoval scénu z akčního filmu," komentoval probíhající bitvu Joaquin Buckley. "To je zápas!" neskrýval své nadšení ani šampion welterové divize Kamaru Usman"Pravidlo číslo 1... proti Nateovi se nikdy sám nevybij," poznamenal pro změnu Michael Chandler.

Jediným, kdo si zápas neužíval, byl asi Onama a jeho trenéři, kteří se ho během pauzy před třetím kolem vytrvale ptali, jestli chce vůbec ještě pokračovat. Vypadal totiž zlomený a vyčerpaný. Ačkoliv neodpověděl, mlčení brali trenéři jako souhlas a vyslali ho do závěrečné pětiminutovky s pokynem, že musí soupeře ukončit.

Landwehr ale pokračoval v demolici. Když už šel Onama k zemi, nechal si ho opět postavit. Ten přitom vypadal, že už se sotva drží na nohou, jakmile ale trefil a ucítil krev, na pár chvil ožil a Američana pořádně prohnal. Pak ale Nate opět převzal otěže. Publikum šílelo. Ozvalo se zaklepání označujících posledních 10 vteřin do konce zápasu a Uganďan se vydal do útoku a dokonce poslal Landwehra k zemi. Zuřivá pěstní výměna pokračovala i po závěrečném hvizdu, jednu tak vyfasoval i rozhodčí Mike Beltran, který musel mezi oba rozjeté bojovníky vstoupit.

"Nikdy jsem neviděl takový zápas jako tenhle!!!" rozplýval se Merab Dvalishvili.

"Nate 'The Train' je totální divoch, jeho zápasy musíte vidět," přitakal Michael Chandler.

"Oba jste ve mě získali nového fanouška, jste zvířata!" vzkázal aktérům Walt Harris.

"O tomhle tenhle sport je," poznamenal Terrance McKinney.

"Oba by měli dostat bonus za výhru a za nejlepší zápas večera," loboval za své kolegy Eryk Anders. Prémii 50 tisíc dolarů samozřejmě dostali a mimoděk si také získali spoustu nových fanoušků, což jim v jejich další kariéře určitě pomůže.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články