Jiří Procházka se pravděpodobně utká s nebezpečným Aleksandarem Rakićem

Jiří Procházka se pravděpodobně utká s nebezpečným Aleksandarem Rakićem zdroj: Profimedia

Jiří Procházka má po knockoutu Oezdemira zacíleno na dalšího nebezpečného soupeře.

Vypadá to, že jediným soupeřem, který teď pro Jiřího Procházku přichází v úvahu, je Aleksandar Rakić, který je v žebříčku UFC na čtvrtém místě, tedy o stupeň výš, než Jiří. V rozhovoru pro Nova Sport to prozradil Procházkův dlouholetý trenér a manažer, Martin Karaivanov:

„Zřejmě to tak vypadá. Tento týden začnu komunikovat další zápas. V podstatě je to jednoduchá rovnice – 7. 11. je Teixeira vs. Santos. Blachowicz získal titul a přímo si řekl o Santose jako odvetu. Myslím, že vyhraje Santos a půjde s Blachowiczem. Reyes nevím, jak je na tom s nosem, ale pokud je zlomený, tak určitě do konce roku je out. A nechceme čekat, jak dopadne Teixera. Nemyslím si, že by do konce roku dal další zápas,“ odhalil karty v polotěžké váze Karaivanov.

„Nám v podstatě nic jiného nezbyde, něž vzít Rakiče, pokud chceme zápasit do konce roku. Nebo někoho za námi, ale tam toho moc není a karty už jsou rozdané,“ dodal Karaivanov, který by byl raději za zápas s nestárnoucím Gloverem Teixeirou, ale Rakiće vidí jako výzvu.

Aleksandar Rakić je Rakušan srbského původu, který by byl Jiřímu Procházkovi velice důstojným soupeřem. Do UFC se dostal už v roce 2017 a od té doby vyhrál 5 zápasů a jeden prohrál. Shodou okolností prohrál právě s Volkanem Oezdemirem, kterého Jiří dokázal knockoutovat ve svém debutovém zápase v UFC.

To ale nic neznamená, protože nejen, že Rakić s Oezdemirem prohrál na split decision, ale podle mnohých byl Rakić bodovými rozhodčími oloupen o zasloužené vítězství.

Celkem má Rakić na svém kontě 15 zápasů, z toho 13 vítězství a 2 porážky. Devětkrát dokázal vyhrát knockoutem a to, že jeho údery a kopy jsou opravdu nebezpečné ukázal i proti Jimi Manuwaovi, kterého před rokem skolil brutálním kopem do hlavy:

Rakićův poslední zápas proti Anthonymu Smithovi, který se odehrál před měsícem navíc ukázal, na jak vysoké úrovni Rakušan doopravdy je. Smithovi totálně dominoval od začátku až do konce a svými tvrdými lowkicky mu rozkopal nohu tak, že se na ni Anthony Smith nemohl po zápase ani postavit.

Stejně jako Jiří Procházka je i Aleksandar Rakić také spíše postojář a rád chodí do přestřelek. V zápase se Smithem ale ukázal, že se nebojí jít ani na zem, kde Smithe obdarovával svými tvrdými údery. Jak Jiří, tak i Rakić mají v rukách obrovské bomby a tak, pokud se tento zápas opravdu uskuteční, bude o nervy drásající souboj postaráno.  

Zdroje:  sport.tn.nova.cz

Nejnovější články