Polská mašina zase jede, Jedrzejczyk převálcovala Michelle Waterson

Polská mašina zase jede, Jedrzejczyk převálcovala Michelle Waterson zdroj: Profimedia

Bývalá šampionka rázně vykročila k návratu na vrchol


Ještě několik dní před hlavním zápasem večera, v němž se utkaly bývalá šampionka slámové váhy Joanna Jedrzejczyk s „karate kráskou“ Michelle Waterson, kolovaly zvěsti, že Joanna nezvládne shodit váhu, aby se vešla do limitu. Čemuž se polská mistryně kickboxu obratem vysmála.

Věděla proč. Co si kvůli tomu musela vytrpět, ví jen ona sama, ale s váhou v klíčový den nakonec nebyl problém. A s motivací k boji taky ne. Joanna slibovala „návrat královny“ a sršela u toho sebejistotou. Ale co naplat, ukázalo se, že si silná prohlášení zkrátka může dovolit.

Joanna Jedrzejczyk - Michelle Waterson Zdroj: Profimedia.cz | zdroj: Profimedia

Michelle Waterson se ale rozhodně nemínila svalit na zem a nechat protivnici v klidu si plnit své plány. V úvodních výměnách zvládla bývalé šampionce zdatně konkurovat v rychlosti, přesnosti i technice. Zápas začal vyrovnaně, avšak Joanniny lokty z klinče, do nějž se bojovnice dostaly po několika minutách, si Michelle jistě dvakrát neužila. První kolo končilo převahou Joanny.

Druhé kolo nabídlo zpočátku opět vyrovnané výměny, ačkoliv se zdálo, že Joanniny bleskové výpady jsou přeci jen o něco účinnější. Když něco funguje, udělej to znova – po několika minutách se souboj vrátil do klinče, kde na Michellinu nyní již krví zbrocenou tvář opět pršely lokty. A nakonec v ní těsně před koncem kola přistála i polská noha. Waterson to sice od pohledu moc nerozhodilo, ale začínalo být jasné, že bude muset pořádně zabrat, bude-li chtít Joanniným ambiciózním plánům vystavit stopku.

 

Třetí kolo, podobný příběh. Relativně konkurenceschopný boj v postoji, pak Joannin nástup. Dostala Waterson na zem a přesto, že se pokus o submisi nezdařil, to vypadalo, že kolo bude bez problémů její. Jenže pak se předvedla i Michelle – oplatila takedown, lehce jak vánek se dostala Joanně do zad a nasadila nebezpečně vypadající škrcení. Bývalá šampionka se nakonec zvládla ubránit a přežila do konce kola, ale chvíli to s ní vypadalo docela nahnutě. Nechybělo moc. 

Joanna Jedrzejczyk - Michelle Waterson Zdroj: Profimedia.cz | zdroj: Profimedia

To byl však také největší vzruch, co se Michelle povedl. Joannu totiž na oplátku posedl hněv. Někdo si dovolil jí vzdorovat, a toho bohdá nebude. Během první minuty čtvrtého kola spustila monzun kopů na tělo, o kterých bude Waterson ještě minimálně pár dní vědět, dominanci v postoji už si tentokrát narušit nenechala a pětiminutovku zakončila dalšími lokty a hrozivě vypadajícími koleny na tělo v klinči.

Oběma bojovnicím muselo být jasné, s čím jde ta druhá do pátého kola. Joanna věděla, že stačí už jen pět minut a vyhraje. Michelle potřebovala finiš. Jenže polská exšampionka na ni byla v postoji zkrátka moc silná. Moc rychlá. Moc neúnavná. Žádná hra na jistotu se nekonala, Joanna řetězila kombinaci za kombinací, neústálým přívalem útoků v podstatě nepustila Michelle několik minut vůbec ke slovu.

Poslední náznak dramatu zahrozil, když se Waterson opět pokusila o submisi, ale Joanna vytasila grapplingovou obranu jak z učebnice. Bez problémů si pohlídala soupeřčina zápěstí, vrátila se do postoje a zakončila zápas další drtivou smrští úderů.

Joanna Jedrzejczyk - Michelle Waterson Zdroj: Profimedia.cz | zdroj: Profimedia

Joanna myslí prohlášení o návratu na vrchol UFC zcela vážně a kdo ji bral po několika nepovedených zápasech na lehkou váhu, může klidně přehodnotit názor. Bývalá šampionka má pořád říz, jak se sluší a patří.

50-45, 50-45, 49-46 pro Joannu. A to od poloviny druhého kola jen tak mimochodem bojovala se zraněnou (možná zlomenou) nohou, jak přiznala v rozhovoru po zápase.

Vítěz: Joanna Jedrzejczyk na body

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články