Jon Jones měl důvod k radosti, dva jeho nenávidění rivalové o víkendu prohráli

Jon Jones měl důvod k radosti, dva jeho nenávidění rivalové o víkendu prohráli Jon Jones vs. Dominick Reyes | zdroj: Profimedia

UFC 281 si nenechal ujít ani legendární Jon Jones, který se zájmem sledoval další pokus o restart kariéry svého posledního soupeře a také titulovou bitvu ve střední váze.

Jona Jonese, který je mnohými považován za nejlepšího MMA bojovníka v dějinách, jsme v oktagonu neviděli už pěkně dlouho. Naposledy bojoval v únoru 2020, kdy kontroverzním bodovým rozhodnutím zvítězil nad Dominickem Reyesem. Měl však namále a možná i proto se rozhodl, že dobrovolně uvolní šampionský trůn a přesune se do nejtěžší váhové kategorie. Na jeho premiéru v těžké váze však zatím nedošlo.

Slyšet je ale o Jonovi možná častěji, než když aktivně zápasil. Neustále totiž prostřednictvím sociálních sítích komentuje dění na MMA scéně a připomíná své vlastní úspěchy. O víkendu si nenechal ujít turnaj UFC 281, na jehož startovce se objevili dva jeho nenávidění rivalové.

Jako první do zápasu nastoupil již zmiňovaný Dominick Reyes, kterému Jones vyčítá, že nedokázal zkousnout "prohru" s ním. O to větší radost mu dělá, že se Dom stal ukázkovým příkladem jeho kletby. Naprostá většina bojovníků šla totiž po souboji s Jonem výkonnostně dolů. Reyes ale zažívá doslova pád, jehož dno zatím ne a ne přijít. I tentokrát schytal tvrdý knockout a nabízí se otázka, zda by nebylo rozumnější pověsit rukavice na hřebík.

"Šílené, kolik sebevědomí Jones Reyesovi sebral," napsal jeden z fanoušků na Twitter a bývalý šampion jízlivě reagoval. "Já mu sebevědomí nevzal, ve své hlavě mě porazil. Možná to je jeho problém."

Další fanoušek se pak Jona zeptal, zda mu Dominicka není líto. "Nevím, jestli je lítost to správné slovo, spíš  bych řekl, že se obávám o jeho zdraví." O chvíli později pak přidal kryptickou zprávu v uvozovkách: "Zůstaň napořád na vedlejší koleji, nebo se zapoj do hry." Tu ale spousta fanoušků nepochopila a začala si legendu dobírat, že nebojoval už příliš dlouho a nemá tedy na podobné výroky nárok. Jones tedy doplnil, že šlo o vzkaz, který mu Reyes poslal v jednom z posledních rozhovorů. "Teď je to můj vzkaz pro něj," doplnil.

O chvíli později nastal u Jonese doma další důvod k radosti. O titul totiž přišel Israel Adesanya, s nímž jej pojí vzájemná nenávist. Příležitosti kopnout si do poraženého ale záměrně nevyužil, pouze poblahopřál Pereirovi. Mnozí škodolibci byli zklamáni. "Už troll Izzyho," pobídl jeden z nich Jona, ten však odpověděl jen: "Proč bych teď něco takového dělal?" Možná tedy pochopil, že nemá cenu přikládat pod kotlem vzájemné rivalitě, když na vzájemný zápas stejně s velkou pravděpodobností nikdy nedojde.

Zdroje:  Jon Jones Twitter

Nejnovější články