"Jsem na sebe sakrá hrdá, že jsem změnila svět," říká Ronda Rouseyová

"Jsem na sebe sakrá hrdá, že jsem změnila svět," říká Ronda Rouseyová Ronda Rousey, LFP Awards 2019 | zdroj: Profimedia

Ronda Rouseyová stále víří vody MMA, přesto, že už se mu nějaký čas nevěnuje.

Už je to dva a půl roku, co Ronda Rouseyová opustila po drtivé porážce od Amandy Nunesové UFC a MMA. A její uvedení do síně slávy a plány založení rodiny s Travisem Brownem nenaznačují, že by se něco mělo změnit. Ronda teď navíc působí odhodlaně, jako za starých časů, což také ukázala v upřímném a otevřeném rozhovoru s Megan Oliviovou.

„Byla bych ráda, kdyby můj odkaz spočíval v tom, že jsem byla 'síla dobra', ve stylu 'lidstvo se stalo lepším, protože jsem tu sakra byla'" vysvětluje nadšeně a s lehkým úsměvem Ronda. „Nepotřebuju, aby si tohle mysleli lidi, ale aby to tak bylo. Myslím, že to by pro mě byla největší odměna," vysvětluje.

Kontext tohoto vyjádření pochází z faktu, že Ronda se stala víc popkulturní ikonou, která ovlivňovala trendy. A ať si myslíme cokoliv, v mnohém dokázala změnit zaběhlá klišé. Když nadšeně popisuje, že výsledkem její práce je třeba fakt, že modelka Victoria's Secret je na billboardu ve sportovní podprsence a zpocená, má pravdu. Ve chvíli, kdy se atletická špičková sportovkyně stala módním trendem a pro mnohé symbolem půvabu skutečně změnila standardy módy a krásy.

„Nedělala jsem to pro to, aby za mnou chodili a říkali: 'Ach, tys toho tolik udělala pro kulturu‘. Nepotřebuju ani mít obavy z toho, že se na mě vrhnou věční kritici za to, že jsem byla úspěšná a beru si za to kredit. Takže, s tím jděte do prdele lidi. Jsem na sebe sakra hrdá. Dosáhla jsem úžasnejch věcí, užívám si, jaký dopad na věci jsem měla a nemůžu se dočkat, až uvidím jak tohle uvidí moje dcery.

Bývalá olympijská medalistka v judu ze sebe za 8 zápasů v UFC dokázala udělat absolutní legendu této organizace a naprostou popkulturní hvězdu překonávající hranice sportu. Po spojení se soutěží Strikeforce, kde Rouseyová v tu dobu působila, jí UFC jmenovala jako šampiónku bantamové váhy. Díky tomu se zúčastnila historicky prvního ženského boje v UFC, kde svůj titul obhájila proti Liz Carmoucheové na turnaji UFC 157.

Mistrovský pás ubránila nakonec šestkrát, nežjí kariéru v MMA doslova zničila pro mnohé nečekaná prohra s Holly Holm, která přemotivovanou Rondu po dominantním prvním kole knockoutovala kopem do hlavy. Krutá prohra byla velikou ranou pro její sebevědomí a dokonce přiznala, že uvažovala o sebevraždě.

Rok o ní nebylo na veřejnosti slyšet a padalo plno otázek na její fyzické i psychické zdraví. Jako blesk z čistého nebe pak přišlo oznámení, že si hodlá vzít titul zpět od nynější šampionky Amandy Nunesové. Bojovnice spolu vstoupili do oktagonu 30. prosince 2016. Nastala příšerná demolice. Nunesová nedala Rondě absolutní šanci a v postoji ji tvrdými háky a direkty zničila během pouhých 48 sekund. To byl poslední MMA zápas Rondey Rouseyové. Ta ale nadále zůstává vlivnou a známou osobností, byť už ne s takovým významem, jako když jela na vlně zdánlivé nezranitelnosti.

Zdroje:  UFC TV , tisková zpráva

Nejnovější články