Justin Gaethje ukončil Cowboye Cerroneho už po čtyřech minutách

Justin Gaethje ukončil Cowboye Cerroneho už po čtyřech minutách Justin Gaethje se dočká svého životního zápasu proti Tony Fergusonovi | zdroj: Profimedia

Justin Gaethje na UFC Fight Night 158 předvedl, že nepřeháněl, když tvrdil, že je schopný knockoutovat kohokoliv


Od tohohle zápasu v lehké váze se čekalo jenom to nejlepší. Justin „The Highlight“ Gaethje i Donald „Cowboy“ Cerrone platí v UFC za velká jména. Veterán Cerrone má na svém kontě nejvíc vítězství v UFC v historii organizace, Gaethje zase ukončil svých posledních sedm výher v řadě knockoutem a bonus za zápas večera si odnesl v podstatě pokaždé, když vstoupil do klece. Vysokým očekáváním se zkrátka nešlo divit.

Zajímavé je, že na sebe trochu oproti tradicím bojovníci před zápasem neplivali žádnou špínu. Spíš si naopak projevovali respekt. Cerrone se dokonce v rozhovoru nechal slyšet, že moc nerozumí, proč by se sportovci měli před bojem automaticky nenávidět. Daleko radši by si zabojoval, pak se vzal kolem ramen a odešel se soupeřem na pivo. Příjemná změna.

V oktagonu se ale žádné bratříčkování samozřejmě neplánovalo. Však oba borci avizovali, že tenhle souboj u rozhodčích ani omylem neskončí, a hned od začátku dávali najevo, že to mysleli vážně.

Justin Gaethje - Donald Cerrone Zdroj: Yahoo! Sports | zdroj: Profimedia

Gaethje otevřel svými ikonickými kopy na lýtko, které vede takovým švihem, že jich zkrátka nemůžete schytat moc. Následovala minuta spíše technických výměn, které vyhovují Cowboyovi, ale pak nastoupil Gaethje ve stylu, který preferuje on. Jít dopředu. Tlačit. Každá rána naplno. Obrana až na druhém místě. On to nejspíš ani jinak neumí, ale to samozřejmě vůbec nevadí – vždyť právě proto je radost se na něho dívat.

Snaha brzy přinesla ovoce. Po prvním přesněji trefeném úderu se Cerrone zapotácel. Byla to předzvěst konce. Uplynulo sotva pár okamžiků, další zásah přinutil Cowboye pokleknout na jedno koleno, a ten následující ho poslal na všechny čtyři.

Napřažený Gaethje vrhl nad bezbranným Cerronem tázavý pohled směrem k rozhodčímu. Ten nejevil známky úmyslu zápas ukončit a Justin tak musel se značnou nevolí přidat ještě pár ran, aby se dočkal svého TKO.

Nastala kvůli tomu poměrně kuriózní situace, kdy si oba soupeři stěžovali na ukončení zápasu. Cowboy proto, že se domníval, že přišlo moc brzy, Gaethje naopak proto, že k němu došlo moc pozdě a on tak musel bít už poraženého protivníka.

Justin Gaethje - Donald Cerrone Zdroj: MMA Junkie | zdroj: Profimedia

4:18 v prvním kole, TKO. Cerrone si na čtyřiadvacátou výhru v UFC bude ještě muset počkat, spanilá jízda Justina Gaethjeho pokračuje.

Gaethje je častým kritikem McGregorových výstřelků, trochu se čekalo, jestli ho v pozápasovém projevu nevyzve, ale nakonec k tomu nedošlo. „Ir je v důchodu. Já chci skutečného bojovníka,“ řekl a zamluvil si vítěze chystaného souboje mezi Nurmagomedovem a Fergusonem. Uvidíme, zda mu Dana White se svou armádou promotérů vyhoví. Vzhledem k současnému stavu žebříčku lehké váhy by takový bout rozhodně dával smysl.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články