Kdo bude dalším soupeřem pro Justina Gaethjeho? Dana White s ním bude jednat

Kdo bude dalším soupeřem pro Justina Gaethjeho? Dana White s ním bude jednat Justin Gaethje se dočká svého životního zápasu proti Tony Fergusonovi | zdroj: Profimedia

6 zápasů v UFC a 6 bonusů za výkon večera. Justin Gaethje chce soupeře. Kdo to bude?

Sběratel pozápasových bonusů a jeden z nejatraktivnějších bojovníků současnosti - Justin Gaethje naposledy zápasil v září loňského roku, když porazil Cowboye Cerroneho. Od té doby se nemůže s UFC dohodnout na dalším zápase a Dana White v rozhovoru prohlásil, že se s Justinem brzy setká a vrátí jej zpět do oktagonu. 

Gaethje v UFC odzápasil šest duelů a vždy si odnesl odměnu 50 tisíc dolarů za výkon večera. Bývalý středoškolský wrestler v UFC předvádí úžasné výkony. Pořád jde dopředu, nebojí se tvrdých úderů a má téměř železnou bradu. V kariéře prohrál pouze s Eddie Alvarezem a Dustinem Poirierem, kteří rozhodně nejsou lehcí soupeři.

V zákulisí se mluví o potencionálním duelu s Conorem McGregorem. Tuto informaci White nepotvrdil, ale řekl, že se s Justinem určitě brzy domluví. Pravda je, že White s Justinem nemají teď úplně nejlepší vztahy. Klín mezi ně vrazil Conor McGregor, protože ten dostal od Whita slíbeno, že v případě vítězství nad Cerronem, dostane šanci na souboj o titul s vítězem zápasu mezi Khabibem a Tonym Fergusonem. To se samozřejmě nelíbilo Justinovi, který nedávno Cerroneho taky přesvědčivě porazil a rád by dostal šanci bojovat o titul. Jisté je, že UFC Conora hodně protěžuje a např. nedávné umístění Conora v UFC žebříčku na pozici číslo 3 v lehké váze nedává moc smysl (kromě toho finančního). Conor, ačkoliv zápasil po roce a půl a jediný zápas, který po 3 letech vyhrál byl proti Cerronemu ve welterové váze, se najednou objevil před Justinem Gaethjem na 3. pozici. To samozřejmě muselo Justina nakrknout a podle všeho to vypadá, že si to White s Gathjem budou muset vysvětlit:

"Pravda je taková, že si s Justinem musíme sednout a mluvit spolu z očí do očí. V příštích týdnech si sedneme a domluvíme se. Mám ho rád, je to skvělý člověk a my dva se dostaneme na stejnou vlnu," řekl diplomaticky White.

Gaethje poslední tři duely ukončil v prvním kole. Porazil Jamese Vicka, Edsona Barbosu a Donalda Cerroneho a je na čtvrtém místě řebříčku lehké váhy. Pokud příští duel zvládne, může koncem letošního roku bojovat o titul šampiona lehké váhy. 

McGregorův trenér John Cavanagh nedávno prohlásil: "Zápas s Gaethjem ve welterové váze, by se mi líbil." Uvidíme tedy, jak se Gaethje rozhodne, ale duel s Conorem se jen těžko odmítá.  

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články