Kdo má vanu, ten má ránu! Tlouštíci rozpoutali šílenou bitku, vítěz slavil salty a pivem od fanoušků

Kdo má vanu, ten má ránu! Tlouštíci rozpoutali šílenou bitku, vítěz slavil salty a pivem od fanoušků O tom, že Chris Barnett klame tělem, se už přesvědčilo celkem dost bojovníků, na snímku Jake Collier | zdroj: Profimedia

Na první pohled jako sportovci nevypadají, v oktagonu to ale umí pořádně rozjet. Chris Barnett a Jake Collier předvedli jeden z nejlepších zápasů UFC 279.

Chris Barnett je ve světě MMA naprostý unikát. Přestože měří jen 175 centimetrů, nastupuje v těžké váze, do které navíc jako jeden z mála musí hubnout. Včera dokonce o půl kila přetáhl limit, který pro netitulové souboje činí 120,6 kg. Žádná velká výhoda to ale v zápase nebyla, soupeř Jake Collier koneckonců navážil jen o půl kila méně a byl o hlavu vyšší.

Že se rozhodně nudit nebudeme, ukázali oba bojovníci hned v úvodních vteřinách, kdy rozpoutali ve středu oktagonu frenetickou pěstní výměnu. Z té měli takovou radost, že si následně vyměnili úsměvy a přátelsky si ťukli rukavicí. Netrvalo dlouho a vrhli se do další přestřelky, v níž Barnett schytal tvrdý hák na bradu a šel k zemi. Dokázal sice rychle vstát, ale Collier už na něm byl nalepený a zasypával ho dalšími údery. Američan ale začal vracet a diváci šíleli.

Tempo sice následně zpomalilo, ale bylo jasné, že je to jen ticho před bouří. Barnett občas vyzkoušel také působivé kopy, kterými se proslavil. Diváky sice potěšily, ale na soupeře žádný větší efekt neměly.

Collier pak boj přenesl na zem, kde mu Barnett okamžitě nabídl záda, takže neváhal a nasadil škrcení rear-naked choke. Do konce kola zbývala zhruba minuta a půl, takže se zdálo, že to bude konečná. Chris dokonce chvíli vypadal, že usnul, na dotaz rozhodčího ale ukázal palec nahoru, což jeho soupeře odradilo od dalšího snažení a podařilo se mu díky tomu dostat zpět na nohy.

O přestávce se na Barnetta přišel podívat lékař. Levé oko měl totiž úplně zavřené a pusu zkřivenou, což ukazovalo na nějaký problém s nervem. Naštěstí mu ale bylo dovoleno pokračovat. A do druhého kola vlétl, jako by už žádné další následovat nemělo. Zasypával Colliera údery a ten vypadal, že už mu moc síly nezbylo, nakonec se tedy potopil pro takedown, který mu však nevyšel a Chris ho začal na zemi zasypávat údery. Celkem dlouho odolával, ale rozhodčí nakonec zápas přece jen ukončil.

Vítězství Barnett oslavil tradičně saltem s dopadem na zadek. "Tohle chlapi jako já a Jake děláme. Upsali jsme se té nejlepší organizaci. UFC. To je to, co jsme, to je to, co děláme pro vás všechny. A já to miluju! Díky za všechnu lásku od vás, znamená to pro mě všechno! Z celého svého srdce vás miluju, bez vás nejsme nic," křičel do mikrofonu věčně pozitivně naladěný bojovník, pak si ještě v kleci zatančil a po cestě do šaten vybral od nadšených fanoušků několik kelímků s pivem. Těžko uvěřit, že mu nedávno zemřela snoubenka.

Následně ale Chris putoval do nemocnice, kde zjistili, že má v obličeji zlomeninu. Kvůli nesplnění váhového limitu navíc přišel o bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera. Dana White ale na tiskové konferenci řekl, že se o sympatického bojovníka postará a směrem k novinářům spiklenecky zamrkal, takže ho patrně nějaká odměna navíc nemine.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články