Khabib chce zápas s legendárním GSP, výtěžek by prý mohli věnovat na charitu

Khabib chce zápas s legendárním GSP, výtěžek by prý mohli věnovat na charitu zdroj: Profimedia

Vzduchem létají slavná jména, superfighty a obrovské peníze.

O souboji neporaženého Khabiba Nurmagomedova s legendárním kanadským bojovníkem Georgesem St. Pierrem se mluví už dlouho. Šéf UFC Dana White v minulosti sice několikrát zopakoval, že o něj nemá zájem, ale teď otočil. Když na pozápasové tiskové konferenci dostal otázku, jestli bychom se tohoto souboje mohli přece jen někdy v budoucnu dočkat, čekalo se, že bude opět proti. On se však na chvíli odmlčel, aby pak překvapivě odpověděl: „Samozřejmě“.

Problematický slušňák GSP

I když je GSP momentálně ve sportovním důchodu, stále platí za obrovskou hvězdu. Navíc se opakovaně vyjádřil, že by ho zápas s Khabibem zajímal. UFC se však bojí, že by se po případné výhře vrátil zpátky na zasloužený odpočinek. Přesně to totiž předvedl po svém posledním zápase, kdy sebral titul střední váhy Michaelu Bispingovi. I když měl ve smlouvě, že bude muset šampionský pás následně obhajovat, raději se ho vzdal a opět ukončil kariéru.

To samé hrozí samozřejmě i v případě jeho vítězství nad neporaženým Khabibem, a pro UFC by to znamenalo pošramocení pověsti jedné z největších současných hvězd. Jenže Khabib sám tenhle zápas hodně chce a dokonce si podle slov jeho manažera do smlouvy vyjednali blíže nespecifikovanou speciální podmínku, která se týká právě tohoto souboje.

Georges St. Pierre - Michael Bisping zdroj: Profimedia

„Pojďme to udělat a peníze dáme na charitu!“

Neporažený Khabib často zmiňuje, že budování vlastního zápasnického odkazu je pro něj to nejdůležitější a skalp takové legendy jakou GSP stále je, by pro něj byl obrovským úspěchem. Ještě před posledním zápasem sice Nurmagomedov zmiňoval, že další na řadě by měl být Tony Fergusson, ale na pozápasové tiskové konferenci odmítl odpovědět, jestli bude právě on příštím soupeřem. „Mým příštím soupeřem bude hodně dobrý steak a burger s dvojitým sýrem.“

Pár okamžiků poté se však rád rozpovídal o potenciálním zápasu s legendárním Georgesem St. Pierrem. „Jestli se chce vrátit, jestli je hladový a cítí, že by mohl vylepšit svůj odkaz zápasem se mnou...a pokud zvládne udělat 155 liber (váhový limit lehké váhy), tak na něj čekám,“ potvrdil aktuální šampion, že by se takovému zápasu nebránil. Vzápětí si ale neodpustil zavtipkovat: „Myslím, že se mu možná líbí ten nový pás (UFC nedávno změnilo design šampionských pásů). Jestli je to tak, můžu mu ho dát. Ale jenom na jednu fotku, pak mi ho musí vrátit.“

Následně ale Khabib začal o tomhle zápasu přemýšlet vážně v souvislosti s charitou. Podle jeho slov by UFC mohlo udělat event někde v Africe s nějakým velkým zápasem jako třeba ten mezi ním a GSP. „Můžou během příštích tří měsíců postavit halu a můžeme možná zápasit v lednu, únoru nebo březnu.“ Šampión však navrhl, aby to byl zápas pro dobrou věc a všechny vydělané peníze by se použily na charitu. Je to sympatická změna v chování oproti jiným velmi dobře placeným zápasníkům, kteří nejraději skupují drahá auta či okázalé oblečení. Doufejme tedy, že na zápas Khabib vs GSP jednou skutečně dojde, protože ani jeden z nich si na přehnaný luxus nepotrpí.

Je zde však ale jeden muž, který rozhodně nesouhlasí. Tony Fergusson je podle mnohých tím, kdo ukončí Nurmagomedovu neporaženost. Měli se utkat už čtyřikrát, ale nikdy to nedopadlo. „El Cucuy“, jak se Tonymu přezdívá, si asi při sledování tiskovky uvědomil, že se mu vysněný zápas o titul opět vzdaluje, a tak začal okamžitě být slyšet a vidět. „Obhajuj nebo se vzdej titulu,“ vyzval svého rivala. A i když by byl zápas s GSP zajímavý, zápas s Fergusonem by měl rozhodně proběhnout první.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články