Kovboj proti Strašákovi, o víkendu se střetnou Cerroneho kopy s Fergusonovým šílenstvím

Kovboj proti Strašákovi, o víkendu se střetnou Cerroneho kopy s Fergusonovým šílenstvím Donald Cerrone | zdroj: Profimedia

Oba doslova demolují své soupeře – teď se postaví proti sobě.

Kdo viděl nějaký zápas Tonyho Fergusona či Donalda Cerroneho, tomu musí být hned jasné, že souboj těchhle dvou bude dost možná aspirovat na bitvu roku. Ani jeden se nezdržuje žádným přehnaným taktizováním, takže nás pravděpodobně čeká napínavý zápas plný přestřelek.

O Donaldovi Cerronem alias Cowboyovi bylo v poslední době hodně slyšet v souvislosti s možnou bitvou proti Conoru McGregorovi. Oba dva totiž o tenhle souboj hodně stáli. Bohužel se ho však zatím nedočkáme, protože jednání ztroskotala na tom, že by se nejednalo o hlavní zápas večera, což Conor údajně odmítl.

Cerrone ale rozhodně nepatří mezi bojovníky, kteří by čekali na nějaký money fight anebo se snažili o vylepšení svého zápasového rekordu na slabších soupeřích. Od loňského listopadu, kdy ve vyhroceném zápase vítěznou pákou zlomil ruku bývalému týmovému kolegovi Miku Perrymu, navíc zdemoloval i další dva soupeře. Poté, co knockoutoval Alexandra Hernandeze, si v pozápasovém rozhovoru řekl o Conora, který na Twitteru výzvu ihned přijal.

„Za zápas jako tenhle s tebou budu bojovat, Donalde. Gratuluju,“ napsal stručně.

Jednání se vlekla, a tak Cerrone vzal zápas proti Alu Iaquintovi, který je známý především díky svému srdnatému výkonu v zápase s Khabibem Nurmagomedovem, který přijal den předem. Oproti této bitvě neprovázel jejich společný zápas se Cerronem žádný větší humbuk. O to víc se o téhle pětikolové krvavé bitvě mluvilo po jejím skončení.

Za všechno mluví výčet zranění Iaquinty. „Měl jsem zlomený nos, rozbitou očnici a hodně pohmožděné nohy od těch jeho kopů,“ uvedl. „Měl jsem šanci a měl jsem to vyhrát, ale nepovedlo se. Zbil mě způsobem, jakým to veteráni dělají.“ Více jsme psali zde.

cerrone perry Cerrone vs Perry submission | zdroj: Profimedia

V sobotu (8.6.) se na UFC 238 proti Cerronemu postaví bojovník, jenž je mnohými považován za nekorunovaného krále lehké váhy. Kariéru Tonyho Fergusona však poslední dobou provází smůla. Už čtyřikrát měl domluvený zápas se současným neporaženým šampiónem Khabibem Nurmagomedovem, ale nikdy k němu nedošlo. Po posledním pokusu, kdy Tony špatně došlápl a zranil si nohu, Dana White dokonce prohlásil, že už tenhle zápas domlouvat nebude.

Tony Ferguson, který nese přezdívku El Cucuy, tedy něco jako Strašák, je se svým neortodoxním stylem považován za jeden z největších talentů v celé UFC. Přestože drží úctyhodnou šňůru 11 vítězství v řadě, za tři roky stihl pouhé dva zápasy. V poslední době se jeho jméno bohužel objevovalo především v souvislosti s psychickými problémy. Údajně už má ale vše vyřešeno a je připraven na velkolepý návrat.

Tony může zápasem se Cerronem rozhodně víc ztratit než získat. Případnou prohrou by totiž přišel o možnost nastoupit do titulového zápasu. Jeho soupeř to vidí podobně: „Nemyslím si, že chtěl mít jiný match, než ten titulový. Asi věří, že by měl být další v řadě na zápas o titul, takže bojovat s někým jako jsem já je pro něj hodně nebezpečné. Proč by se měl chtít vystavit riziku, že o šanci na titulový zápas přijde? Obzvlášť zápasem s takovým zabijákem.“

Tony Ferguson Tony Ferguson - Anthony Pettis | zdroj: Profimedia

Zároveň však druhým dechem dodává, že si je moc dobře vědom kvalit svého příštího soupeře: „Viděl jsem ho bojovat s mým parťákem Lando (Vanattou). Vím proti jakému soupeři stojím. Je zatraceně tvrdý a neortodoxní, ale není to top striker.“

Tenhle zápas nám krom skvělé show také hodně napoví, jak se to bude v nabité lehké váze vyvíjet dál. Dostane Ferguson konečně titulovou šanci, anebo mu ji před nosem ukradne právě kovboj Cerrone? Anebo se s nabídkou společného zápasu s vítězem ozve prostořeký Conor, který tenhle souboj bude určitě také velmi bedlivě sledovat?

 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články