Legenda jménem Dominick Cruz se vrátila ve velkém stylu

Legenda jménem Dominick Cruz se vrátila ve velkém stylu zdroj: Foto: Profimedia

Budoucí člen Síně slávy přežil brutální první kolo a připomněl své staré já

Někdejší šampion a svým unikátním stylem proslulý Dominick Cruz se sice nachází na devátém místě žebříčku bantamové divize, ale to je jen důkaz toho, jak našlapaná tato divize je. Proti němu stál Pedro Munhoz, Cruzův kamarád a chlapík, který v posledních šesti zápasech bojoval s pěti bývalými šampiony bantamové a pérové divize. Munhoz je mistr tvrdých přestřelek a byla otázka, zda dokáže sestřelit neustále tančícího Cruze. Ostatně, Munhoz dokázal knockoutovat i Codyho Garbrandta zatímco schytával jednu bombu za druhou.

Cruz v prvním kole vypadal jako kdyby mu bylo zase o deset let méně. Jeho typický pohyb a tanec kolem Munhoze fungoval na jedničku… až do momentu, kdy Munhoz využil momentu, kdy se při výpadu Cruz příliš odkryl a sestřelil jej na zem nádherným direktem. Cruz se dokázal zvednout a odcouvat k pletivu, kde dostal hák na bradu a skočil po zoufalém takedownu. Podařilo se mu Munhoze svázat a zcela zjevně se snažil vzpamatovat. To se mu překvapivě povedlo a dokonce zvládl do konce kola natrefovat několik kombinací. Nicméně díky dvěma tvrdým knockdownům tohle kolo patřilo Munhozovi.

Do druhého kola nastoupil Cruz jako by se nic nestalo a Munhoz už nedokázal na neustále se pohybujícího Cruze recept. Ten skvěle vršil kombinace, jeho pěsti létaly z míst, odkud to Munhoz nečekal a Cruz vše prokládal tvrdými kopy na lýtko. Ačkoliv Munhoz trpělivě čekal na možnost protiútoku, jeho soupeř tančil jak za časů, kdy kraloval bantamové divizi a ani si neškrtnul. Do třetího kola šel Munhoz s příkazem „bojuj jako nikdy v životě“.

Snažil se, ale Cruz byl v tempu. Zatímco Munhoz dokázal dát jeden výraznější pravý hák, Dominátor jej častoval celými sériemi úderů. Knockoutovat sympatického Brazilce sice nedokázal, to zatím nezvládl nikdo v jeho dlouhé kariéře, ale po konci zápasu bylo jasné, že vítězem je Cruz. Ten byl zjevně nadšený, stejně jako Joe Rogan a vlastně každý fanoušek MMA, který po dlouhé době viděl „klasického Cruze.“

Vítěz - Dominick Cruz na body 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články