Liz Carmouche a Renan Barao dostali padáka z UFC

Liz Carmouche a Renan Barao dostali padáka z UFC Liz Carmouche | zdroj: Profimedia

Liz Carmouche a Renan Barao už si pod vlajkou UFC nezabojují.

Liz Carmouche, 35letá americká zápasnice se věnovala bojovým uměním od roku 2010. V roce 2013 ji čekal její první zápas – a to s nikým jiným než s největší ženskou hvězdou UFC té doby, Rondou Rousey. Tento zápas byl prvním ženským zápasem v historii UFC a považuje se za přelomový pro smíšená bojová umění. Carmouche se za svou kariéru v kleci potkala mimo jiné například s Mieshou Tate, Alexis Davis nebo letos v únoru s Lucií Pudilovou. Její profesionální skóre je 13:7, v UFC 5:5.

Naposledy se v kleci střetla s Valentinou Shevchenko v srpnu letošního roku. Zápas vyhrála Shevchenko na body.  Dle vyjádření jejího manažera Kyle Stoltze Liz zápasit chtěla, ale od začátku září jí od UFC nepřišla žádná nabídka. Stoltz řekl, že dokonce odmítala účastnit se grapplingových turnajů, aby byla volná v případě, že by nějaká nabídka přišla.

Shodou okolností se Carmouche o svém propuštění dozvěděla, když byla ve Washingtonu D.C., kde se věnovala propagaci pro UFC před sobotní akcí Fight Night.

O propuštění zápasníka Renana Barao informoval brazilský Combate. Barao, 32letý zápasník pravděpodobně věděl, že jeho budoucnost v UFC je velmi nejistá. Svých pět posledních zápasů prohrál buď rozhodnutím rozhodčích nebo K.O. Renan se pohybuje ve světě bojových umění od roku 2010, do UFC se dostal v roce 2011.

Brazilský zápasník byl na vrcholu své kariéry v letech 2005 – 2014, kde byl doslova neporazitelný. Ale právě v roce 2014 se v kleci potkal s T. J. Dillashawem. Ten ukončil jeho vítěznou šnůru (Barao vyhrál 33 zápasů v řadě) a obral ho o titul šampiona Bantamové váhy. Po tomto zápase se už nikdy nedostal do takové formy a téměř všechny následující fighty prohrál. Tady se dalo čekat, že přijde konec, ale stále jde o fightera, který byl pár let zpátky považovaný za nejlepšího na světě napříč vahami.

Carmouche ani Barao se ještě k propuštění osobně nevyjádřili a je tedy otázkou, co mají do budoucna v plánu.

Zdroje:  MMA Junkie , Combate

Nejnovější články