Malý tlouštík ukončil kopem z otočky kariéru UFC veterána

Malý tlouštík ukončil kopem z otočky kariéru UFC veterána zdroj: Profimedia

Neposuzujte podle výšky ani váhy

Chris Barnett, sympatický bojovník s velkým srdcem, břichem i tanečním nadáním otrávil loučení s MMA kariérou veterána Giana Villanteho. Ten nastoupil ke svému poslednímu zápasu v těžké váze, i když většinu kariéry strávil v polotěžké. Velmi potěšující byl ovšem pohled na to, že jej do klece doprovázel jeho kamarád a bývalý šampion střední váhy Chris Weidman, který se léčí z těžké zlomeniny nohy, o kterou mohl i přijít. Ani jeden ale asi nebude mít z výsledku radost.

Villante byl přitom v prvním kole lepší a využíval faktu, že je o 10 cm vyšší a má lepší dosah. Nešlo o zápas v příliš velkém tempu a odpovídal tomu, že sledujeme těžké váhy mimo top 15 nejlepších fighterů. Villante nicméně dokázal držet Barnetta dál od sebe a bodoval opatrným boxem a kontrolou vzdálenosti. První kolo patřilo Villantemu a byla jen otázka, zda dokáže Barnett najít cestu k vítězství. Po povzbuzujících slovech o přestávce a hlášce „ty musíš vést tanec“ se odrazil ke zcela odlišnému výkonu. Ačkoliv se zdálo, že bude druhé kolo podobné, podsaditý Barnett se náhle roztočil do ukázkového kopu z otočky, který se naučil z taekwonda a trefil mnohem vyššího Villanteho do hlavy. Bylo neskutečné už to, jak Barnett roztočil své zdánlivě nepříliš atletické tělo. Navíc ale provedl techniku perfektně a málokdo si vzpomene, kdy naposledy viděl takovýto kop z otočky v těžké váze! Villante šel k zemi jako podťatý. Sice se ještě zvládnul stočit do obranné pozice, ale Barnett jej zasypal údery a sudí správně zápas odmával.

Villante se tak loučí po 12 letech s MMA a Barnett se dočkal důležitého vítězství a také nádherného TKO do svého highlight reelu. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články