Maročan Azaitar knockoutoval Fina Packalena úderem, z něhož mrazilo

Maročan Azaitar knockoutoval Fina Packalena úderem, z něhož mrazilo zdroj: Profimedia

Další čtveřice zápasů z Abú Zabí nabídla brutální KO i vyčerpávající zápasy do poslední minuty.

Joanne CalderwoodAndrea Lee

Obě dámy se od začátku pustily do kickboxerského souboje, který po třech minutách přerušil takedown od Calderwood. Skotka toho v dominantní pozici na zemi mnoho neudělala, ale po rozdělení se jí podařilo trefit krásný loket. V té době už ona krvácela z nosu a obličej Američanky byl celý zarudlý z úderů, které obdržela. Kolo skončilo v oběma bojovnicemi na zemi, kde se Američanka marně snažila o přechod do dominantní pozice. Druhé kolo jelo podle podobného mustru, kdy se zdálo, že Skotka vždy trefí o něco navíc, a hlavně uvažuje lépe takticky. Třetí kolo bylo stejné, opět tvrdé, ale monotónní výměny, které narušil občasný pokus o takedown. Zápas nakonec dospěl k rozhodnutí na body, které vyhrála Calderwood.

Vítěz: Joanne Calderwood (na body)

Zubaira TukhugovLerone Murphy

Další ruský Dagestánec, který nabral pochybnou slávu tím, že po zápase napadl v kleci zezadu Conora McGregora nastoupil po odpykání si trestu za hrubé nesportovní chování. Proti nezkušenému Britovi nastoupil ostře a brzy jej sestřelil na zem, načež následovalo doslova krupobití úderů, které ale Murphy přežil. Od té chvíle měl ale zkušený Rus navrch a držel Murphyho v defenzivě efektivním zápasem. Murphy se ke konci kola oklepal, a dokonce předvedl pěkný nástup na kimuru, kterou ale Tukhugov odvrátil. V druhém kole se Murphy snažil o hned několik sumbimí, přičemž dvakrát se mu povedlo nasadit dobrou gilotinu, ale Tukhugov vždy unikl. Bylo ale zjevné, že začíná být unavený a Brit diktovat tempo zápasu i v postoji. Rus v poslední minutě dostal zápas zase na zem, ale jen zaujatý rozhodčí by toto kolo nedal Murphymu.

V třetím kole Rus od první minuty sledoval hodiny a bylo vidět, že je vyčerpaný. Murphy odvrátil dva strhy a trefoval, třetí Tukhugov po dalším pohledu na hodiny proměnil a začal hrát na čas na body. Murphy už byl také vyčerpaný a zvládl trefit jen naskočené koleno do hrudníku a několik loktů. Zápas dospěl k rozhodnutí na body, přičemž vše záleželo na tom, jak sudí posoudí Rusovy strhy, které ale nevedly k další ofenzivě. Nakonec dal jeden rozhodčí zápas Rusovi, druhý Britovi a třetí napsal na kartičku remézu, kterou také zápas skončil.

Výsledek: remíza

Liana Jojua - Sarah Moras

Od první vteřiny diváky muselo uhodit do očí, o kolik je Moras větší než Gruzínka Jojua. Bohužel, k tomu přispěl i fakt, že Moras nedokázala shodit na požadovanou váhu. Velikostní a váhový rozdíl se v kleci projevil. Gruzínka navíc působila v debutu nervózně. Zatímco přestřelky v postoji byly celkem vyrovnané, Moras Gruzínku často tlačila na pletivo, kde trávila dlouhé desítky vteřin v presu. První takdown se jí povedl v druhém kole, ale to skončila nahoře Jojua, která ale stejně byla v defenzivě. Jojua byla mezi koly zřetelně frustrovaná a působila bez jakékoliv sebedůvěry. V třetím kole se Moras dostala do dominantní pozice a doslova si s Gruzínkou dělala na zemi co chtěla. Sudí pak zápas milosrdně ukončil, než Jojua utrpěla vážnější zranění v tváři. Bylo vidět, že jí zápas velmi nesedl a váhový rozdíl ji dorazil.

Vítěz: Sarah Moras (TKO)

Liana Jojua Liana Jojua | zdroj: Profimedia

Ottman Azaitar - Teemu Packalen

Packalenova obrana od začátku připomínala spíš švýcarský ementál. Zatímco se marně snažil o thai klinč, Maročan mu nasázel několik úderů do hlavy a když se Fin nepoučil, přidal pár dalších. Pak přišla nevyhnutelná rána za ucho a vyšší Fin se skácel k zemi. Azaitar ani nepřidával další rány, bylo jasné, že Peckalen je v bezvědomí. Azaitar v rozhovoru působil velmi sympaticky, prozradil, že si brzy zlomil pravou ruku a že jeho bratr zápas prožíval víc, než on sám. Když pak viděl opakovačku svého neskutečného KO, jen to šokovaně komentoval: "milosrdný Bože". Nutno říct, že pohled na Packalenovo chvějící se tělo nebyl hezký.

Vítěz: Ottman Azaitar (KO)

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články