Martin Buday vyhrál v UFC i svůj druhý zápas. Polského dopingového hříšníka udolal po třech kolech na body

Martin Buday vyhrál v UFC i svůj druhý zápas. Polského dopingového hříšníka udolal po třech kolech na body Martin Buday v DWCS | zdroj: Profimedia

Další velký úspěch domácí scény v UFC. Slovenský obr Martin Buday v těžkém a vyrovnaném zápase porazil Lukasze Brzeskiho a zvítězil už v desátém utkaní v řadě.

Buday nastoupil do klece o téměř 15 kilogramů těžší než jeho soupeř a své váhové převahy chtěl patřičně využít. V úvodu prvního kola byl aktivnější polský bojovník, který udával tempo, ale první tvrdý úder trefil Buday a lehce soupeřem otřásl. Brzeski se lépe hýbal, ale Martin neustupoval a v boxerských výměnách měl navrch. V polovině úvodního dějství trefil tvrdý úder i polský bojovník a začal diktovat tempo, způsobil Badymu tržnou ránu a zdálo se, že ovládl první kolo zápasu.

Druhé kolo začalo v klidnějším tempu. Polák držel střed klece, Buday trefil několik tvrdý lowkicků. K první přestřelce došlo po více než minutě a více zásahů si připsal slovenský tvrďák. Oba borci se na těžkou váhu skvěle hýbali, ale měli problém trefit přesný úder. Během třech minut si vyměnili pouze několik přesných ran a spíše takticky vyčkávali. Minutu a půl před koncem Buday vystartoval a v pěkné kombinaci trefil několik přesných úderů. Do konce prostřední části více trefoval slovenský bijec, soupeře začal dokonce hecovat a bylo vidět, že převzal otěže na svou stranu.

Zdálo se, že Brzeskimu dochází fyzická kondice, do třetího kola nastoupil viditelně unavený a Badys tak vycítil svou šanci. Opět začal trefovat tvrdé lowkicky, které Polák nedokázal bránit.  se celý zápas nepokusil vzít souboj na zem a raději se bil v postoji. Během dvou minut třetího kola si zápasníci vyměnili několik tvrdých úderů, přesnějších byl opět slovenský bojovník. V polovině kola začal Buday držet střed klece a pouštěl se do tvrdých přestřelek. Oba borci hodně vydrželi a zápas si užívali. Smáli se na sebe a po jedné tvrdé výměně si gentlemansky plácli uprostřed oktagonu. Od televizní obrazovky se zdálo, že zvítězil polský dopingový hříšník. Bodový rozhodčí měli naštěstí jiný názor a výhru přiklepli slovenskému sympaťákovi.

Po vítězném zápase se pochopitelně představil na tiskové konferenci, kde popsal své pocity z náročného zápasu.

„Byl to opravdu těžký zápas. Očekával jsem, že Lukasz bude tvrdý soupeř. Myslím si, že jsme si zápas oba velmi užili. Měli jsme do zápasu trošku jinou taktiku, chtěli jsme více klinčovat, ale soupeř mi to nedovolil, tak jsem zvolil plán B. Opravdu jsem si to užil. Je to už dlouho, co jsem měl podobný zápas, takže jsem si to užil. Soupeř mě nepřekvapil, očekávali jsme těžký zápas. Má dlouhé ruce, dlouhé háky, tvrdě kopal. Byl to můj první zápas v UFC, kde byli fanoušci a bylo to skvělé. První zápas jsem měl v Apexu a i když tam nebyli diváci, také jsem si to užil. Nezáleží kde zápasím, baví mě to pokaždé, “řekl Buday po druhé výhře v UFC. 

 

Bývalý šampion organizace Oktagon MMA se do UFC dostal přes Dana White´s Contender Series na podzim loňského roku, kdy v prvním kole tvrdým kolenem ukončil Lorenza Hooda. Premiéru v nejlepší světového organizaci si odbyl letos v dubnu, kdy porazil nebezpečného Chrise Barnetta technickým rozhodnutím v průběhu třetího kola. Jednalo se však o velmi kontroverzní výhru, protože Američan odmítl pokračovat po zakázané technice. Před druhým zápasem tedy Badys nechtěl připustit jakékoli debaty a doufal, že polského soupeře ukončí před limitem. To se bohužel nestalo, zvítězil 2:1 na body, neboli jeden ze tří rozhodčích viděl vyhrát Brzseskiho.

Polský soupeř Lukasz Brzeski s bilancí 8-2 patří mezi kontroverzní zápasníky, především kvůli problémům s dopingem. V minulém roce byl pozitivně testován na látky zvyšující hladinu testosteronu. Dostal pokutu 750 dolarů a zákaz činnosti na 9 měsíců. Trest mu vypršel v červnu, a tak mohl do utkání nastoupit.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články