Místo soubojů v kleci se zápasník UFC bojí o svou unesenou dceru

Místo soubojů v kleci se zápasník UFC bojí o svou unesenou dceru zdroj: Profimedia

Těžká váha Walt Harris prožívá nejhorší období ve svém životě

Walter Harris, 37letý zápasník v těžké váze, působí v UFC již od roku 2013, kde se utkal se svým „kolegou“ z reality show The Ultimate Fighter. Tento zápas prohrál, ale s MMA ale neskončil, a brzy se do UFC vrátil.  Jeho momentální skóre je 13:7:1 a je 8. nejlepším zápasníkem těžké váhy v UFC, přičemž naposled získal cenný skalp Alekseie Oleinika, který porazil třeba i Viktora Peštu.

Navzdory tomu, že v profesní kariéře se Harrisovi daří, to samé se nedá říct o jeho osobním životě. V říjnu letošního roku se mu obrátil život vzhůru nohama, když byla unesena jeho nevlastní dcera, 19letá Aniah Blanchard. K únosu došlo konkrétně 23. října kousek od jejího bydliště. Harris i jeho žena věří, že nešlo o žádnou náhodu. Myslí si, že šlo o připravenou akci, protože únosce musel přesně vědět, kde a v kolik hodin bude. Dle jejich vyjádření muselo jít o někoho, kdo jejich dceru velmi dobře znal.

Aniah svého únosce potkala ve obchodě, kam si zašla večer pro něco na zub. Její matka potvrdila, že to dělala často, že si ráda dala něco dobrého před spaním. Útočník ji sledoval a venku ji násilím dostal do jejího auta, se kterým odjel. Opuštěné a poničené vozidlo bylo nalezeno ve městě Montgomery, necelých 90 km od místa, kde k únosu došlo. Ve voze se našly skvrny od krve, které naznačovaly, že ve voze nebo v jeho bezprostřední blízkosti došlo k vážnému zranění unesené Aniah Blanchard.

harris dcera zdroj: Profimedia Walt Harris s nevlastní dcerou Aniah

Útočníka, který je hlavním podezřelým v celém případu, se policii podařilo zadržet na hranicích Floridy a Alabamy. Jedná se o Ibraheema Yazeeda, který žije v Montgomery v Alabamě. Yazeed není pro policii nikým neznámým, už byl zadržen pro únos, loupež, držení drog i za pokus o vraždu. Po posledním incidentu v únoru 2019 byl podmínečně propuštěn na kauci ve výši 295.000 dolarů a mohl odejít jako svobodný muž.

Ve středu 20. listopadu se u soudu Alabamě odehrálo předběžné slyšení. Ibraheem Yazeed byl obviněn poté, co ho očitý svědek identifikoval jako toho, kdo údajně nutil Blanchard nastoupit do jejího auta proti její vůli. Dle zprávy z WVTM v Alabamě daný svědek uvedl, že to nenahlásil dříve kvůli tomu, že mu jeho žena řekla, ať se do toho neplete.

Při soudním slyšení nařídil soudce Russell Bush, aby se Yazeed podrobil DNA testům. Ve vozidle, ve kterém byla Blanchard unesena, se totiž našly forenzní důkazy, které poukazují na to, že mimo ní s ní ve voze seděl nějaký muž. Ve vozidle byla nalezena i krev, která patřila právě Aniah Blanchard.

Soudce zamítl propuštění na kauci, což znamená, že Yazeed prozatím zůstane ve vězení. Z důvodu trvajícího vyšetřování se nemůže Walt Harris ani jeho žena k případu jakkoliv vyjadřovat. Blanchard je nezvěstná čtyři týdny a naposledy byla viděna 24. 10. 2019 v obchodě ve městě Auburn. Přes trvající nejistotu její rodina věří a doufá, že je v pořádku.

Walt Harris se chce momentálně soustředit na svoji rodinu, proto zrušil svou účast na UFC ESPN 7, které je naplánováno na 7. prosince. Nechce zápasit, dokud se nevyřeší případ jeho nevlastní dcery. Prezident UFC Dana White, šampion polotěžké váhy Jon Jones a manažer Ali Abdelaziz věnovali dohromady 105 000 dolarů jako odměnu tomu, kdo má jakékoliv informace o jejím zmizení.   Další slyšení je naplánováno na 4. prosince.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články