Muradov zná jméno dalšího soupeře. Čeká ho nejtěžší zkouška dosavadní kariéry!

Muradov zná jméno dalšího soupeře. Čeká ho nejtěžší zkouška dosavadní kariéry! Muradov - Smith, UFC on ESPN 7 | zdroj: Profimedia

Uzbecký zápasník bude v polovině března v Brazílii čelit domácímu bojovníkovi z TOP 15 střední váhy UFC.

Makhmud Muradov nezpomaluje ani v roce 2020 a už v polovině března ho čeká další těžká zkouška. Za zraněného Brada Tavarese naskočí jako náhradník do zápasu proti Brazilci Antoniu Carlosovi Juniorovi. Ten v UFC odbojoval už 12 zápasů, z nichž sedmkrát odcházel jako vítěz. Aktuálně mu patří čtrnácté místo v oficiálním žebříčku UFC. V případě výhry by tedy i Mach poskočil do TOP 15.

Brazilec sice v loňském roce oba své zápasy prohrál, o to víc však bude chtít před domácím publikem ukázat, že stále patří k těm nejlepším. Nebezpečný bude zejména v boji na zemi, kde získal většinu svých výher. Muradov si tedy bude muset dát pozor, aby se tam nedostal. Na rozdíl od předešlých zápasů má ale dostatek času na přípravu, a tak může obranu proti takedownům pořádně natrénovat. Navíc si u UFC opět udělal očko tím, že již potřetí do zápasu naskočí jako náhradník.

UFC si samozřejmě uvědomuje hvězdný potenciál uzbeckého rodáka, který je podložen skvělými a divácky atraktivními výkony. Z posledního zápasu si Muradov dokonce odnesl finanční prémii za KO večera, když Trevorovi Smithovi při knockoutu vystřelil z pusy chránič na zuby.

Pokud tedy Mach nezaváhá ani 14. března v Brazílii, stane se se šnůrou 14 výher v řadě velmi zajímavým soupeřem i pro výše postavené bojovníky. Otázkou zůstává, zda mu UFC dovolí přesun o váhu níž anebo ho budou chtít udržet ve střední váze, kde aktuálně kraluje fenomenální Adesanya a na paty mu šlapou bojovníci jako Yoel Romero či Paulo Costa.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články