Myslel si, že soupeře zaskočí agresivním nástupem, místo toho schytal po 14 vteřinách tvrdé KO

Myslel si, že soupeře zaskočí agresivním nástupem, místo toho schytal po 14 vteřinách tvrdé KO Gabe Green vs. Bryan Battle | zdroj: Profimedia

Kdo s čím zachází, tím také schází. Američan Gabe Green doufal, že soupeře ukončí co nejrychleji a do zápasu vlétnul naplno, po pár vteřinách šel ale v bezvědomí k zemi.

Začátek turnaje UFC Fight Night, který se odehrál ve městě Charlotte, svedl proti sobě dva bojovníky, které znají spíše skalní fanoušci, protože ty největší úspěchy mají nejspíš teprve před sebou.

28letý Bryan Battle se stal vítězem poslední série populární reality show The Ultimate Fighter, což ho v UFC předurčuje k velkým věcem. Našlápnuto má slušně, ze 4 zápasů tam zatím prohrál jediný, když na body nestačil na Fakhretdinova. Na kontě má ale například parádní KO highkickem, jímž sestřelil Japonce Satóa.

O dva roky starší Gabe Green šel do souboje s Battlem s bilancí 2-2 v rámci UFC. Cestu v UFC tam ale neměl snadnou, na body prohrál s Danielem Rodriguezem a Ianem Garrym, což jsou na úvod velmi kvalitní soupeři.

Teď Greenovi nehrála do karet Battleova výrazná výšková převaha, takže vsadil na to, že mu nedá žádný prostor a hned v úvodních vteřinách ho nezvykle dlouhou kombinací zatlačil na pletivo. Tam rozjel přestřelku, k jeho smůle se ale Bryan nenechal zaskočit a neměl s tím žádný problém. Když pravý hák našel bradu, šel Green v bezvědomí k zemi. Oficiální čas ukončení je 14 vteřin.

Po vítězství dojatý Battle zdůraznil, že před domácím publikem v Charlotte prostě nemohl prohrát. Přiznal také, že ho soupeř agresivním nástupem zaskočil, ale prostě zachoval klid a pálil zpět. "Je to tvrďák, jsem první, kdo ho v UFC ukončil. Ale když mýma rukama někoho trefím, tak nejspíš půjdou spát."

S kým se Battle střetne příště? On sám v rozhovoru zmínil Iana Garryho s tím, že on porazil Greena jenom na body. Mladý Ir se shodou okolností v Charlotte také představil a zvítězil rovněž v prvním kole. Uvidíme tedy, co na to matchmakeři UFC. Je ale možné, že nebudou chtít v této fázi dvě potenciální budoucí hvězdy postavit proti sobě.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články