Neil Magny při svém návratu přejel čínského soupeře Jianglinga

Neil Magny při svém návratu přejel čínského soupeře Jianglinga zdroj: Profimedia

Dlouhá pauza Magnymu neuškodila. V utkání dominoval, nedal soupeři žádnou šanci a po utkání, vyzval Michaela Chiesu. 

Neil Magny vyléčil vleklá zranění a do oktagonu se vrací po více než roce a půl. Dvaatřicetiletý bojovník naposledy prohrál se Santiagem Ponzinibbiem a vypadl z dvacítky nejlepších bojovníků welterové divize. K návratu si vybral těžkého soupeře, bijce z Číny, Jingliang Li, který si nechá říkat “The Leech” - pijavice. Jingliang držel sérii třech vítězství v řadě, poslední dva zápasy ukončil před limitem a vždy získal bonus za výkon večera. 

Jingliang si nástup do klece opravdu užíval, zpíval a usmíval se na diváky. Magny přišel plně koncentrovaný a nikterak se nenechal rozptylovat. 

Hned ze začátku utkání si Magny držel střed klece a hledal potřebnou vzdálenost. V první minutě si vyměnili pár úderů, ale bez větších následků. Čínský bojovník se dobře pohyboval, tancoval kolem Magnyho a po minutě a půl jej dostal na pletivo a zkusil vzít na zem. To se nepovedlo, ale zato trefil tvrdý loket, který Magny rozhodně pocítil. Magny odpověděl stejnou měrou, přimáčkl Jinglianga na pletivo, kde z něj ždímal potřebnou energii. Vyrovnané první kolo zakončil Magny několika kombinacemi, kterými přetáhl rozhodčí na svou stranu. 

V druhém kole začal Magny tlakem od úvodních vteřin, trefil několik úderů, zkusil naskočené koleno, které jen těsně minulo. Li začal wrestlit a namáčkl Neila na pletivo, ten ale ukázal svou sílu a v klinči trefoval přesné údery. Americký bojovník začínal mít v zápase převahu, trefoval přesnější údery a v klinčích útočil koleny, lokty i rameny. Posledních dvacet vteřin Magny ovládl, trefil několik tvrdých háků a provedl další takedown. Magny v druhém kole jasně zvítězil. 

Jingliangovi viditelně docházela fyzická kondice, ale do třetího kola nastoupil aktivně, držel střed klece a zasadil několik přesných úderů. Po minutě se Magny srovnal a začal rány vracet. Po půl minutě na pletivu se boj znovu odehrával uprostřed klece, Li sice tlačil, ale Magny skvěle kontroval a využíval pohybu a lepšího rozpětí paží. Závěr utkání si Magny již pohlídal, využil své fyzické kondice a nedal Jingliangovi žádnou šanci. 

Magny se vrátil po dlouhé pauze a nebezpečného čínského soupeře, přejel ve třech kolech, jednomyslným rozhodnutím na body. Po utkání vyzval Michaela Chiesu, který po společném duelu již volal a tak se ho během léta snad dočkáme. 

 

Zdroje:  Nova Sport

Nejnovější články