Nejhorší verdikt v dějinách UFC. Bojovníci reagují na kontroverzní vítězství Paddyho Pimbletta

Nejhorší verdikt v dějinách UFC. Bojovníci reagují na kontroverzní vítězství Paddyho Pimbletta Paddy Pimblett je svůj | zdroj: Profimedia

S některými bodovými výsledky MMA zápasů souhlasí jen málokdo. Poslední vítězství Paddyho Pimbletta patří mezi ně.

 

Vypadalo to, že populární Angličan Paddy Pimblett dnes poprvé ze zápasu v UFC odejde s prohrou. Američan Jared Gordon mu v prvních dvou kolech pořádně zatopil a zdálo se, že o vítězi není pochyb. Rozhodčí to však viděli jinak a nakonec se tedy radoval svérázný blonďák z Liverpoolu.

"Nebylo to vůbec těsné, vyhrál jsem první dvě kola a ve třetím už jsem to jen proplul do konce," odmítl Pimblett hned po zápase jakékoliv dohady o výsledku.

Mnozí jsou ale přesvědčeni o opaku. "Nejhorší verdikt v historii UFC. Je v tom jasný záměr. Paddy ten zápas na 10000 % prohrál. UFC se musí polepšit. Šílenost," napsal například bojovník Philip Rowe.

"Ztratil jsem víru v tenhle sport," povzdechl si Brian Kelleher.

"Nemám teď slov. JAK?! Ti rozhodčí ani nedokázali zjistit, která kola Paddy vyhrál, jen hádali," kroutil hlavou Belal Muhammad.

"Lidi, to bylo to nejhorší rozhodnutí bodových v historii. A to jsem si myslel, že ho měl Sean O'Malley, ale tohle bylo mnohem horší," prohlásil Henry Cejudo.

Známý bouřlivák Mike Perry si vystačil jen se emotikonem, kterým naznačil, že mu z toho je špatně.

Fanouškem Pimbletta není očividně ani Nate Diaz, který nejdříve poukázal na to, že bojuje s protivníkem, který by měl nastupovat v nižší váze, a pak jen dodal, že to Angličan prohrál.

"Proč rozhodčí mému kámošovi Jaredovi něco takového udělali?" ptal se Gilbert Burns.

"Co. To. Sakra. Bylo. Ty krádeže jsou neskutečné. Úplný nesmysl. Sr*t na to. Jared Gordon ten zápas vyhrál. Tečka." telegramoval Lando Vannata.

"V zákulisí musí být někdo v lyžařské masce, protože to byla krádež. Nemohlo to být takhle na body," napsal mladý knockoutér Terrance McKinney, a po chvíli dodal, že Jareda pomstí.

Divil se i novinář Brett Okamoto "V tomhle sportu se bez debat slovo krádež užívá až moc často. Ale někdy to sedí," twítnul.

Na Pimblettovi se zkusil přiživit i Dillon Danis, někdejší nechvalně známý tréninkový parťák Conora McGregora. "Od začátku jsem všem říkal, že Paddy Pimblett stojí za h***o, byla to krádež."

Dana White se opřel do Gordona, který podle něj nastoupil do záverečného kola s otřesnou strategií. "Neměl to třetí kolo vypustit a myslet si, že na body vede." Šéf UFC ale zřejmě doufal, že jedna z jeho největších hvězd vyhraje. Jak jinak si vysvětlit, že ani neměl nervy vyhlašování sledovat a raději se otočil zády, jak ukázal záznam jednoho z diváků.

Sám Jared Gordon pak vzkázal, že nevěší hlavu. "Byl jsem okraden a všichni to ví. Můžu nad tím brečet, ale už jsem překonal horší věci. A Boží plán je ten nejlepší, takže vím, že mě po tomhle čeká něco velkého," napsal na sociálních sítích.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články