Nejmladší bojovník v dějinách UFC naplnil očekávání, soupeře uškrtil už v prvním kole

Nejmladší bojovník v dějinách UFC naplnil očekávání, soupeře uškrtil už v prvním kole Raul Rosas Jr. | zdroj: FOTO: UFC

Raul Rosas Junior, tohle jméno si zapamatujte. Do UFC se dostal v 17 letech a chce se stát nejmladším šampionem v historii UFC. První krok zvládl na výbornou.

Zatímco se většina jeho vrstevníků v životě teprve hledá, Raul Rosas Jr. má jasno a jde si za svým snem stát se nejmladším šampionem v dějinách UFC. Tam se dostal v září ještě jako neplnoletý a atletická komise mu dokonce musela udělit zvláštní povolení, aby mohl bojovat s profesionály.

S tréninkem začal už ve 4 letech, přivedl ho k němu jeho otec, společně s bratrem pak prý byli v tělocvičně jediné děti mezi dospělými. V 15 začal Raul zápasit v amatérech, dlouho se tam ale nezdržel, už na konci loňského roku přešel mezi profíky a během necelého roku stihl nasbírat 5 rychlých výher před limitem, což neuniklo pozornosti lovců talentů z UFC.

V populární Dana White Contender Series pak Rosas předvedl doslova exhibici jiu-jitsu a zvítězil na body.

„Byl to úžasný zápas,“ neskrýval tehdy nadšení šéf UFC. „Ten kluk je na 17letého kluka na strašně vysoké úrovni. Líbí se mi na něm spousta věcí. Líbilo se mi, že nikdy jen tak nezůstával v guardu, byl pořád aktivní, neustále šel po ukončení. Nemůžu se dočkat, až uvidím, jak bude vypadat ve 22.“

Premiéra čekala Rosase na ostře sledovaném turnaji UFC 282, kde uzavíral prelims část. Soupeřem mu byl 29letý krajan Jay Perrin, pro kterého se jednalo doslova o boj o přežití. V nejslavnější organizaci totiž nedokázal ani v jednom ze dvou zápasů vyhrát.

Zápas začal v rychlém tempu a oba dva bojovníci zkoušeli, co by mohlo na soupeře v postoji platit. Po půl minutě ale Rosas usoudil, že pro něj asi bude výhodnější přenést boj na zem. Tam se Perrinovi okamžitě dostal do zad a přestože ten jeho pokusy o rear-naked choke dlouho odolával, nakonec byl přece jen donucen odklepat. Oficiální čas ukončení je 2:44.

"Potřebuju bonus 50 tisíc dolarů, abych mámě koupil dodávku a mohla mě vozit do tělocvičny," prohlásil po vítězství Rosas, který kvůli kariéře v UFC dokonce předčasně opustil střední školu. "Je to šílené, ale věděl jsem, že tu v tomhle věku budu. Žiju svůj sen. Dělám to, co miluju. Dnes jsem se sem jen přišel představit, ale jdu si pro pás."

Podaří se rozjetému mladíkovi v bantamové divizi dostat až k titulu a stát se nejmladším šampionem? Času na to má ještě celkem dost, rekord totiž drží Jon Jones, kterému se to povedlo ve 23 letech.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články