„Nikdo tě nemá rád, chováš se hloupě," smetl Anthony Smith Rockholdovy urážky

„Nikdo tě nemá rád, chováš se hloupě," smetl Anthony Smith Rockholdovy urážky Anthony Smith | zdroj: Profimedia

V mediální přestřelce mezi Rockholdem a Smithem vede úsměvným "KO" Smith.

Bizarní roztržka v polotěžké váze pokračuje. Do Anthonyho Smithe se před časem pustil Luke Rockhold, který reagoval na Smithovu březnovou prohru s Jonem Jonesem. Prohlásil o Smithovi, že je obyčejný trouba a že pro Jonese nebyl vůbec žádnou výzvou. To si Smith nenechal líbit a nejprve pravil, že Rockholdovi vyvrtá pěstí díru do obličeje, načež pravil, že vůbec nechápe, proč se do něj Rockhold naváží.

V čemž má pravdu. Rockhold, bývalý šampion střední váhy, který se rozhodl kvůli obtížnému shazování přejít do polotěžké, totiž svůj debut zde nemá proti Smithovi! Jeho protivníkem bude sympatický Polák Jan Blachowicz. Smith se už o tomto víkendu postaví několikanásobnému vyzyvateli mistrů polotěžké Alexanderovi Gustafssonovi. Není divu, že Rockhold, proslulý svou arogancí, dělá dojem, že chce vytvořit mediální zájem o potenciální zápas se Smithem. Podle toho je to ale jinak. Rockhold je podle něj prostě jen nevychovaný.

Je to prostě sráč

Smith to jasně prohlásil v rozhovoru pro MMAJunkie. „Například Conor McGregor. U něj je to jasné. Buď jde vážně o konfliktu a nebo si z toho dělá legraci.“ říká Smith. „Ale je jasné, že si tím prostě buduje jméno. U Luka to tak ale není, on mě doopravdy uráží. Tohle není o budování si jména. On je prostě sráč. Což je v pohodě, ale musíš pak nést následky.“

Poté přešel rozhovor do osobního vzkazu. „Takhle se mnou nejednej. Já jsem takhle vychovaný nebyl. Jestli takhle budeš mluvit v Nebrasce, tak tě vytahají za uši a vymlátí ti duši z těla. Jestli si chceš takhle vykecat zápas se mnou, tak v pořádku. Není to složitý. Stačí se zeptat. Chceš bojovat? Jo, klidně, pojďme na to. Nemusíš mě provokovat, abychom si domluvili zápas.“

"A jestli chceš promovat ten zápas, tak si uvědom, že nejsi šampion. Nemáš žádný podíl z výdělků toho večera. Uvědom si to. Tím, že se chováš jako sráč si žádný peníze nevyděláš. Tak proč tu ztrácíme čas?"

smith ufc 235 Anthony Smith, UFC 235 | zdroj: Profimedia

Kecy si nech, řadši se věnuj svému zápasu

Je pozoruhodné, jak si Rockhold na Smithe "zasedl." Pří zápase s Jonesem se k sobě Smith i Jones, který nejde pro ostré slovo daleko, chovali zcela profesionálně a s respektem. Je zjevné, že Smithe, který si boj o titul doslova vydřel, i když jej všichni odepisovali, Rockhold naštval. "Nechápu, proč má pořád potřebu komentovat. 'Gustafsson mu nakope zadek.' No tak třeba mi ho nakope a třeba ne. Ty by ses měl radši starat o svůj zápas. Protože co pamatujeme, tyhle kecy se ti dřív nevyplatily."

Naráží tak na Rockholda, který ztratil titul hned při první obhajobě proti totálnímu outsiderovi Bispingovi, který do boje naskočil na poslední chvíli, po pouhých dvou týdnech tréninku, kam naskočil rovnou z natáčecího placu z filmu, na kterém dělal. Zřetelně otrávený Rockhold Bispinga, kterého už jednou porazil, celou dobu podceňoval a tvářil se, že je v oktagonu z donucení. Ještě v prvním kole pak skončil mimo poté, co jej Bisping knockoutoval a dokonal tak svůj naprostý zázrak.

bisping rockhold Michael Bisping - Luke Rockhold | zdroj: Profimedia

Hezoun, kterého nikdo nemá rád

Už jen tahle zmínka musela Rockholda naštvat, ale Smith metodicky pokračoval a nenechal na něm nit suchou. „Nejsem hezoun jako on. V klubu mě nikdo nezastavuje, aby se se mnou vyfotil. Musím pracovat, abych se uživil. A to tu dělám. Pracuji. Nejsem z těch, co by bezdůvodně uráželi ostatní. Proto ho nikdo nemá rád. Nikdo z UFC ho nemá rád. Nikdo ze zaměstnanců ho nemá rád. Nikdo z vedení ho nemá rád. Nikdo z bojovníků ho nemá rád. Takže on může akorát jíst v bulvárních pořadech a vypouštět podobné kecy jak chce. Ale když se to sečte, nikdo ho nemá rád a někdy záleží nejvíc právě na tomhle. Je to o tom, jak se chováte k lidem a jestli vás lidé respektují.“

Anthony Smith bojuje o víkendu ve Stockholmu proti domácímu Alexandru Gustafssonovi, Luke Rockhold se utká na UFC 239 v Las Vegas s Janem Blachowiczem.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články