Novozélanďan přivítal bývalého šampiona Garbrandta v muší váze – a bolelo to

Novozélanďan přivítal bývalého šampiona Garbrandta v muší váze – a bolelo to zdroj: Foto: Profimedia

Vzduchem létaly bomby a UFC 269 zažilo další knockout v prvním kole

Bývalý šampion bantamové váhy Cody Garbrandt zažíval velmi obtížné časy. Po úžasném vítězství nad Dominickem Cruzem se mu nakupila řada proher, a tak se rozhodl změnit tým a také váhovou divizi. Ačkoliv o jeho síle nikdo nepochyboval, hodně lidí už pochybovalo o tom, kolik dokáže vydržet jeho brada. Původně měl jít rovnou do titulového zápasu, ale po prohře s Robem Fontem se musel ve svém debutu v muší váze smířit s novozélandským borcem jménem Kai Kara-France. Byl to od UFC danajský dar.

Kara-France patří mezi nejsilnější muší váhy a jde o často přehlíženého bojovníka. Začátek zápasu byl velmi opatrný a bylo vidět, že Garbrandt se nechce pouštět do přestřelek a postupuje mnohem opatrněji a s rozmyslem než dříve. Bohužel pro něj mu to nebylo nic platné. Po třech minutách oťukávání se Novozélanďanovi povedlo trefit soupeřovu bradu a ten šel k zemi. Garbrandt se ještě vzpamatoval, vydržel další zásah, opřel se o pletivo a posunkem vyzval Kara-France, aby tedy do něj šel.

Nebylo to macho gesto, protože soupeř jej poslechl a Garbrandt místo přestřelky šel do takedownu, kde si chtěl zjevně odpočinout. Neměl ale dost sil na to, aby Kara-France na zemi udržel. Ten jej opět zatlačil na pletivo, opět tvrdě zasáhl a sudí už zápas ukončil. Pro Kara-France jde o největší skalp jeho kariéry. Otázkou ale je, co bude dál dělat Garbrandt, protože se zdá, že jeho brada skutečně odešla. Přitom jde o mladého a neskutečně talentovaného bojovníka. Zdá se ale, že jej pošle k zemi každá silnější rána. Jeho budoucnost je tedy ve hvězdách. 

Vítěz – Kai Kara-France (TKO)

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články