Paulo Costa provokuje Israela Adesanyu: "Nejsi skutečný šampión, zabiju tě!"

Paulo Costa provokuje Israela Adesanyu: "Nejsi skutečný šampión, zabiju tě!" zdroj: Profimedia

Na konci září nás čeká souboj neporažených bojovníků, kteří se opravdu nemají v lásce. Paolo Costa kritizuje šampióna Israela Adesanyu a předpovídá drtivé KO.

V hlavním zápase turnaje UFC 253, který se bude konat 26. září, se spolu utkají dvě největší hvězdy střední váhy - Israel Adesanya vs. Paulo Costa a nejen Dana White očekává nejlepší titulový souboj letošního roku. Mezi zápasníky panuje velká nevraživost a další olej od ohně přilil brazilský bojovník, který tvrdí, že šampiona přizabije. 

Paolo Costa (13-0) v rozhovoru pro ESPN oznámil, že Adesanya “zamrzá” proti silným soupeřům a prohraje KO. 

“Zajímalo by mě, proč byl proti Romerovi tak zamrzlý? Nejsi skutečný šampion, zabiji tě.” prohlásil sebevědomě brazilský vyzyvatel.

Rodák z Belo Horizonte pokračuje v promování zápasu a nevynechá jedinou příležitost, jak si do šampiona rýpnout a srazit mu sebevědomí. Navíc je přesvědčený, že se soupeři již “dostal do hlavy” a získal psychickou výhodu. 

Adesanya zdroj: Profimedia

Oba bojovníci mají naprosto odlišnou stavbu těla a především bojový styl. Adesanya je pohyblivý a inteligentní bojovník, Costa sází na dynamiku a neuvěřitelnou sílu. 

“Je křehký. Moc dobře ví, že nemůže dostat dva, tři tvrdé údery přímo do obličeje. Bude rozbitý. Představte si, co udělám s jeho vyhrtlým tělem v malých rukavicích?” 

Dana White pochválil šampiona, že si nevybírá soupeře a přijal nabídku na zápas s obávaným Yoelem Romerem, kterého porazil po pěti kolech na body. Costa šampiona kritizoval za předvedený výkon a zároveň se vyjádřil k roztržce s Jonem Jonesem

“Pořád se snaží ukazovat lidem, jak je dobrý bojovník. Když ale potká skutečného soupeře, tak prostě zamrzne, jako proti Romerovi. Je zvyklý se vychloubat a pak stáhne ocas. Vyzval Jona Jonese a když zápas přijal, začal se Adesanya vymlouvat, že potřebuje dva roky, aby nabral váhu a svaly. Je to druh chlapa, který se bojí, když čelí skutečně těžkému soupeři.” řekl Costa stále lepší angličtinou. 

Paulo Costa Paulo Costa by se rád stal šampionem ve dvou váhových kategoriích | zdroj: Profimedia

Adesanya si samozřejmě nenechal nic líbit a opakovaně nazývá Costu “nasypanou opicí”, které brzy dojde fyzická kondice. Costa kontruje, že jeho kondice je na skvělé úrovni kvůli fyzicky náročným tréninkům.

“Sám sebe vidím jako opravdu tvrdého chlapa, možná nejtvrdšího na světě. Trénuji se dvěma, třemi chlapy s tvrdými údery i tvrdými kopy a všemu dávám sto procent. Díky tomu, jsem připraven bojovat se skutečnými soupeři, jako byl Yoel Romero. Nebojím se úderu, protože je dostávám celý přípravný kemp. Jsem připravený na skutečný boj a to je hlavní rozdíl mezi mnou a Adesanyou.” 

“Úplně ho zničím a vymažu z mapy. Připravte se na Adesanyův konec.” zakončil Borrachinha

Také Brazilcův trenér Eric Albaraccion předpovídá pro šampiona opravdu náročnou noc plnou bolesti.

“Bude tak oteklý, že může zápasit s Jonem Jonesem v těžké váze. Všude platí pravidla pro Covid-19 a já předpovídám, že Paolo bude praktikovat sociální odstup a oddělí zuby Isrele Adesanyi od jeho úst do vzdálenosti šest stop.”

UFC připravilo k titulovému zápasu úžasné promo video, které ukazuje přednosti obou zápasníků i jejich vzájemnou nevraživost:

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články