Premiéra v UFC Tereze Bledé nevyšla, podlehla kopu z otočky

Premiéra v UFC Tereze Bledé nevyšla, podlehla kopu z otočky Tereza Bledá vs. Natalia Silva | zdroj: Profimedia

Tereza Bledá svůj první zápas v UFC bohužel prohrála.

Teprve dvacetileté Češce Tereze Bledé první ostrý zápas v UFC nevyšel, když podlehla pětadvacetileté Brazilce Natálii Silvě. I přes prohru má ale před sebou Bledá prakticky celou svou kariéru, ukázalo se, že je stále, kam se rozvíjet.

Bledá se nad svou soupeřkou při ceremoniálním vážení tyčila a zahraniční novináři poznamenávali, že Silva patří spíše do slámové váhy, zatímco Bledá by se neztratila ani v bantamu. Boj se ovšem odehrával v muší váze, kde je cesta k titulu, který pevně třímá Valentina Shevchenko, nejrychlejší.

První kolo bylo velmi taktické a diváci, kteří chtěli přestřelky v postoji, měli smůlu. Po první kombinaci Silvy šla Bledá do klinče, kde se snažila dávat kolena. Boj přešel následně na zem, kde držela větší část kola dominantní pozici česká bojovnice, ale bez mnoha úspěchů. Silva pozici otočila, ale Bledá nasadila triangl a Brazilka strávila minutu snahou se ubránit, což se jí podařilo.

Druhé kolo začalo výměnou tvrdých ran obou soupeřek a následně opět přišel přechod od Bledé do klinče, kde se snažila využívat své výšky pro práci koleny. V postoji byla bohužel Brazilka efektivnější a Tereza se zaměřila na snahu a strh a kontrolu soupeřky na zemi. Na chvíli ji tam i dostala, ale na Bledé se začala ukazovat únava a Silva ji opakovaně zasahovala v postoji. V zápase, kde nepadlo tolik ran tak po druhém kole odcházela Silva za stavu 1-1 a možná 2-0. Situace pro Bledou nevypadala vůbec dobře hlavně kvůli zřetelné únavě.

V druhé minutě posledního kola převzala Silva inciativu, podařila se jí skvělá kombinace a kritický okamžik přišel ve chvíli, kdy trefila Bledou z kopem z otočky do hrdla a brady a následně pokračovala útoky na hlavu, kdy rozhodčí zápas správně ukončil.

Zdroje:  Vlastní , UFC

Nejnovější články