Přemožitel Adesanyi se představil v UFC úžasným knockoutem

Přemožitel Adesanyi se představil v UFC úžasným knockoutem zdroj: Foto: Profimedia

Celá divize musí zpozornět, protože Pereira je tady

Poslední muž, který uštědřil současnému šampionovi střední váhy UFC Israeli Adesanyovi porážku v kickboxu je v UFC. Brazilec Alex Pereira je osminásobným šampionem v kickboxu včetně prestižního titulu v polotěžké váze z Glory a na UFC 268 nastoupil ke svému teprve pátému zápasu v MMA. Ten úplně první prohrál, další čtyři vyhrál KO. Od Pereiry se očekávají velké věci a možná i proto mu organizátoři na rozjezd předhodili slabšího soupeře v podobě Řeka Michailidise.

Že budou ve střední váze s Pereirou problémy je jasné už od pohledu na něj. Měří 1,94 metru a v kleci se nad nijak malým Michailidisem tyčil. Je bizarní, že dokáže shodit na potřebnou váhu 84 kg. I díky stavbě těla je proslulý svými tvrdými údery a díky dlouhým nohám dokáže dosáhnout daleko a vysoko. Proto Michailidis zvolil tu nejlepší možnou taktiku a okamžitě se snažil Pereiru dostat na zem. To se mu povedlo, ale víc, než pověsit se na svého soupeře a držet jej u klece se mu nepodařilo. Naopak, během své snahy dostal zásah na lícní kost a otekla mu půlka tváře. Nicméně celé první kolo se mu dařilo Pereiru zneutralizovat.

Do druhého kola ovšem Řek nastupoval zřetelně unavený. Bylo vidět, že všechnu energii vydal jen na to, aby soupeři nic nedovolil. Ten naopak působil čerstvě a první „zápasnické“ kolo se na něm nijak negativně neprojevilo. Michailidis nastoupil na další pokus o strh a tehdy Pereira udeřil. Nádherné naskočené koleno poslalo Řeka k zemi, a i když se kickboxerský šampion snažil zjevně omráčeného protivníka šetřit, rozhodčí se neměl k ukončení zápasu, a tak jej musel ještě počastovat dvěma kladivy, než Dan Miragliotta zápas ukončil.

Sympatický Brazilec tak dostál očekáváním. Má na svém kontě krásné KO a hlavně vypadá, že bude představovat problém pro celou střední váhu. Navíc určitě dostane podporu od UFC, protože jeho styl je atraktivní a příběh o muži, který knockoutoval Israela Adesanyu se dobře prodává. O Pereirovi ještě hodně uslyšíme.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články