Princezna bojovnice Karolina Kowalkiewicz v zápase málem oslepla. Teď musí na operaci

Princezna bojovnice Karolina Kowalkiewicz v zápase málem oslepla. Teď musí na operaci zdroj: Profimedia

Karolina Kowalkiewicz utrpěla vážné zranění oka a ukázala, jaké má teď následky.

Zápas mezi Karolinou a čínskou bojovnicí Yan, který se odehrál 23. února na UFC Fight Night 168 v Aucklandu, měl pro polskou krásku vážné následky.

Xiaonan Yan totiž Karolinu totálně přejela a po prvním kole jí zlomila očnici. Kowalkiewicz se během zápasu neustále dotýkala svého oka a později vyšlo najevo, že na něj viděla jen velmi omezeně. Během pauzy k ní dokonce přišel doktor a položil Karolině pár otázek, ale nakonec zápas pokračoval.

Po zápase se svěřila svým fanouškům, že její zranění je opravdu vážné.

„Poprvé v životě nemůžu říct, že jsem OK. Na začátku prvního kola jsem utrpěla zlomeninu malé kosti u oka. Nemohla jsem nic vidět, viděla jsem dvojitě a všechno bylo v mlze.“

To nakonec vzbudilo kontroverze a někteří namítají, že její dlouholetý trenér ji neměl do dalšího bití pouštět. Je možné, že s vidinou čtyř proher v řadě a vyhazovu z UFC chtěla Karolina a její trenér udělat vše pro to, aby zápas vyhrála. To se samozřejmě nepodařilo a Karolina v zápase akorát schytala větší výprask a zápas nakonec prohrála na body.

Vhození ručníku do ringu nebo oktagonu se nestává moc často, ale někdy je potřeba chránit bojovníky před jejich vlastním egem a předejít vážným zraněním, což se v případě Karoliny bohužel nestalo.

Ta nedávno dala na Instagram video, ve kterém ukázala, že má s okem pořád omezený pohyb a nedokáže se podívat úplně nahoru. Taky svým fanouškům prozradila, že má na dnešek naplánovanou operaci, při které ji lékaři dají do očnice titanový plát a předpokládá se, že se za pár měsíců uzdraví.

Karolina Kowalkiewicz - eye zdroj: Profimedia

Teď ale na zápasení nemá moc myšlenky:

„Doufám, že to nebyl můj poslední zápas, ale teď se soustředím na své zdraví.“

Bohužel je dost pravděpodobné, že UFC už 34 leté polské bojovnici další kontrakt neprodlouží. Naposledy totiž vyhrála v roce 2018 proti Felice Herrig a v současné době má na svém kontě 4 porážky. A v UFC se taková série moc často neodpouští. Každopádně zdraví je přednější a držíme pěsti, ať se z toho Karolina brzo dostane.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články