Procházka, Dvořák a další tipují vítěze zápasu mezi Teixeirou a Hillem

Procházka, Dvořák a další tipují vítěze zápasu mezi Teixeirou a Hillem Glover Teixeira vs. Jamahal Hill | zdroj: FOTO: UFC

Už dnes v noci se Brazilec Teixeira a Američan Hill utkají o uvolněný titul polotěžké divize UFC (93 kg). Koho favorizují jejich kolegové?

Jiří Procházka:

Jestliže to skončí v dřívějším čase, tak to bude pro Hilla. Jestliže to bude déle trvající zápas, tak si myslím, že to bude více hrát pro Teixeiru. Nechť zvítězí lepší a za pár měsíců si pro ten pás přijdu já!

 

David Dvořák:

Hill je skvělý postojář, který 7 ze svých 11 triumfů ovládl na KO/TKO. Oproti soupeři je velice mladý s velkým potenciálem. Na Teixeiru však ztrácí v boji na zemi. Tam je Brazilec brutální. Hillovy nedostatky se projevily v konfrontaci s Paulem Craigem, který mu zlomil ruku. Craig byl zkrátka technicky úplně jinde. Tady by se mohla objevit vítězná cesta pro Teixeiru.

Glover je mnohem zkušenější a domácí fanoušci ho poženou za výhrou. Dávám triumf favorizovaného Teixeiry.

 

Paul Craig (polotěžká váha):

Glover má pořád sílu a Jamahal Hill se asi jeho jiu-jitsu (boje na zemi) trochu obává. Ale co má Hill, to je ta jeho smrtící rána. Prostě se lidí jen dotkne a oni usnou. A já věřím, že takhle to bude. Glover od Procházky schytal několik tvrdých rad a přečkal bouři. Ale věřím, že Hill má prostě tu smrtící ránu.

 

Johnny Walker (polotěžká váha):

Glover udělal opravdu tvrdý zápas s Jiřím Procházkou. Přestože je mnohem starší, dal mu zabrat. Bylo vidět, že byl oproti Jiřímu pomalejší, ale byl přesnější a měl navrch technicky. Vůbec nevím, jak v tomhle zápase určit favorita, ale myslím, že Glover má větší šanci než Jamahal.

 

Alexander Volkanovski (šampion pérové váhy)

Může Glover vyhrát? Určitě ho může vyšťavit, má hodně zkušeností, je tvrdý a odolný. Musí ho chytit a postupně ho stáhnout k zemi, a pak se dostat do horní pozice… To si umím představit, ale Jamahal je nebezpečný. Je mladý a má dobré oko, ví, jak najít ukončení. Bude každopádně rychlejší, bude mít trochu lepší načasování. Bude nebezpečnější a pokud zápas skončí před limitem, obzvlášť v úvodu, tak se spíš přikláním na jeho stranu. Glover to může ukončit kdykoliv později od druhého až třetího kola. Šílené, že to někdo v těchhle letech dokáže dělat mladým klukům takovéhle věci. Ale on jo, je zkušený, chytrý a tak dál. Ale bude na něj Jamahal moc rychlý, tvrdý, příliš nebezpečný? Bude Glover schopný přežít, až ho Hill tvrdě zasáhne? Nevím. Jamahal může být trochu nad jeho síly. Myslím, že to ukončí brzo. Pravděpodobně se přikláním na jeho stranu, nadešel jeho čas.

 

Israel Adesanya (ex-šampion střední váhy):

Tipuju, že Hill zvítězí na KO. 

 

Cory Sandhagen (pérová váha):

Tipuju Glovera. Mám Hilla rád, ale Glovera zbožňuju, jeho příběh je hodně inspirativní. Způsob, jakým ve svém věku vyhrává, je inspirující a je to podle mě skvělý bojovník.

 

Terrance McKinney (lehká váha):

Musím se přiklonit k Hillovi. Ale tenhle zápas bude asi ještě lepší než titulák Glover versus Jiří. Hill bude makat na tom, aby ubránil každý takedown a vím jistě, že v postoji tu bradu trefí.

 

Drew Dober (lehká váha):

Teixeira. Je to mazaný veterán a je nádherné, co ve svém věku dokáže.

 

Lauren Murphy (muší váha):

Teixeira, a to jsem velká fanynka Jamahala. Ale Glover je můj druh člověka. Je mu 43 a dává si to. Jsem pyšná, že s ním můžu být na startovce. Fandím mu už opravdu dlouho. Bojoval o titul a Jon Jones ho přejel, ale on se k titulu vypracoval zpátky, vyhrál ho, dokonce je možná nejstarší, komu se to povedlo. Vím, že jsou lidi natěšení na mladé bojovníky. Jasně, je super být mladý, ale nejvíc cool je být starý bojovník, protože musíte být zatraceně dobří.

Zdroje:  Instagram - David Dvořák , Youtube - James Lynch , Jiří Procházka - Twitter

Nejnovější články