První díl reality show The Ultimate Fighter. Conorův muž číslo 2 schytal TKO za 9 sekund

První díl reality show The Ultimate Fighter. Conorův muž číslo 2 schytal TKO za 9 sekund zdroj: FOTO: UFC

Letošní sezóna populární reality show The Ultimate Fighter konečně odstartovala. Jak si Conor McGregor a Michael Chandler vedou jako trenéři?

31. sezóna populární show TUF je tu. V prvním díle se toho ale moc neudálo. Koučové si vybrali týmy a následně náhodně vybrali zápasové dvojice. První duel nakonec trval jen 9 vteřin.

Letos se soutěží v rámci bantamové (61,2 kg) a lehké (70,3 kg) divize. Ty byly rozděleny na ty, kteří už se do UFC podívali, ale nevyšlo jim to tam podle představ, a na nováčky. McGregor vyhrál hod mincí a celkem pochopitelně dal přednost skupině "prospektů", přestože tak jeden z jeho týmových parťáků z SBG bude trénovat pod Chandlerem.

Týmy tedy vypadají takto:

Tým McGregor

Lehká váha:

  1. Lee Hammond (27 let, 5-0)
  2. Nate Jennerman (29 let, 16-5)
  3. Aaron McKenzie (34 let, 11-2-1)
  4. Landon Quinones (27 let, 7-1-1)

Bantamová váha:

  1. Mando Gutierrez (26 let, 8-2)
  2. Trevor Wells (27 let, 8-3)
  3. Carlos Vera (35 let, 11-3)
  4. Rico DiSciullo (36 let, 11-2, 1 NC)

Tým Chandler

Lehká váha

  1. Jason Knight (30 let, 23-7)
  2. Austin Hubbard (31 let, 15-6)
  3. Roosevelt Roberts (28 let, 12-3, 1 NC)
  4. Kurt Holobaugh (36 let, 19-7, 1 NC)

Bantamová váha:

  1. Hunter Azure (31 let, 10-3)
  2. Brad Katona (31 let, 12-2)
  3. Timur Valiev (33 let, 18-3, 1 NC)
  4. Cody Gibson (35 let, 19-8)

K úvodnímu tréninku oba trenéři přistoupili odlišně. Zatímco Chandler ho pojal lehce a nechal bojovníky stínovat, Conor je nechal navléct do chráničů, aby si na seznámení dali tvrdé sparringy. Úkolem koučů bylo  fightery ohodnotit, aby se mohly spárovat zápasové dvojice. Trochu škoda, že tím pádem diváci přijdou o napětí při taktizování s výběrem soupeřů.

Pomyslnou nejkratší slámku si vytáhli Nate Jennerman a Roosevelt Roberts.

První jmenovaný naprostou většinu svých výher získal škrcením či páčením na zemi a nijak se netajil, že jeho taktikou je přenést boj co nejrychleji na zem. Dobře si ale uvědomoval, že s o dost vyšším soupeřem to nebude snadný úkol. Roberts už navíc v UFC zápasil, celkem tam absolvoval 8 zápasů, výsledkově se mu ale zadařilo jen v polovině případů, a po tvrdém knockoutu kopem z otočky už mu neprodloužili smlouvu. Dva následující zápasy ale vyhrál a dostal tedy druhou šanci, kterou hodlá chytit za pačesy.

Zápas nakonec skončil dříve než začal. Roberts hned druhou kombinací poslal Jennermana k zemi a tam rozjel kladiva, rozhodčí tedy neváhal a skočil mezi ně. Poražený se sice zlobil, zpomalené záběry ale ukázaly, že byl na moment skutečně mimo. Chandlerův tým se tak k McGregorově nelibosti ujal vedení 1:0.

Ačkoliv první díl nové série nepatřil k nejzajímavějším, z upoutávek to vypadá, že napětí mezi oběma týmy bude gradovat a dočkáme se také zajímavých soutěží, které bojovníky ukáží v netypických situacích.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články