První TKO letošního roku v UFC! Mladý Srb doplatil na přehnané sebevědomí a ruce u pasu

První TKO letošního roku v UFC! Mladý Srb doplatil na přehnané sebevědomí a ruce u pasu zdroj: Profimedia

UFC proti sobě postavilo dva neporažené mladíky. Favorizovaný Srb ale nakonec doplatil na přílišné sebevědomí a Havajec ho několikrát sestřelil k zemi.

Hlavní kartu turnaje UFC on Fight Island 7 odstartovali dva mladí a neporažení bojovníci, kteří se do UFC dostali skrze Dana White´s Contender Series, kde poprvé v kariéře vyhráli "pouze" na body. Oba ale následně své první zápasy vyhráli před limitem a potvrdili své kvality. A matchmakeři je trochu překvapivě postavili proti sobě, takže bylo jasné, že jeden z nich o svou neporazitelnost hned na začátku kariéry přijde.

Punahele Soriano z Havaje do souboje vstupoval jako ten méně zkušený a mnozí na vítězství favorizovali Srba Dusko Todorovice. Ten také do zápasu vlétl agresivněji a hned vystartoval front kickem. Soriano ale ihned vracel údery. Srbský bojovník si ale hodně věřil a ani se neobtěžoval krytím své hlavy, ruce nechával u pasu. Útoky mu sice zprvu vycházely, ale začínal být celkem čitelný a Soriano nakonec otestoval tvrdost jeho brady.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ufc (@ufc)

Todorovic sice ukázal, že je tvrďák, ale vůbec se ze své chyby nepoučil a dál pokračoval v riskantním stylu boje bez krytu. Netrvalo dlouho a Soriano ho posadil na zadek. I tentokrát se z toho sice vzpamatoval, ale Havajec začínal trefovat čím dál tím víc. Na nádhernou sekvenci se můžete podívat ve videu níže:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený UFC France (@ufcfra)

Srbský bojovník tady doslova utekl hrobníkovi z lopaty, ale Soriano nekompromisně držel otěže zápasu. Jedním z úderů pak dokonce Srbovi vyrazil chránič zubů, na což pak kolegiálně upozornil. Jelikož mouthguard zapadl pod klec, Todorovic dostal celkem dost času na vydechnutí. Ani to ho ale nakonec do konce prvního kola nezachránilo, Soriano totiž pár vteřin před koncem opět trefil čistou bradu a svého soka poslal k zemi. Ten sice nebyl úplně mimo a ihned se chytil Havajcovy nohy, ale rozhodčí Herb Dean zápas nekompromisně odmával.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený BlackBeltMMA (@blackbelt.mma)

Zatímco Punahele Soriano si připsal cenné vítězství a má solidně našlápnuto, u jeho soupeře se ukázalo, že má ve svém stylu velké mezery a bude na nich muset zapracovat, pokud se chce poměřovat s těmi nejlepšími. Je mu však teprve 26 let, takže určitě neřekl poslední slovo.

Nejnovější články