Redakce tipuje výsledky hlavních zápasů UFC 282

Redakce tipuje výsledky hlavních zápasů UFC 282 Magomed Ankalaev a Jan Blachowicz se v prosinci pobijí o pozici dalšího vyzyvatele | zdroj: Profimedia

Od dalšího velkého turnaje UFC nás dělí už jen pár hodin, a tak jsme si v redakci zahráli na věštce a zkusili předpovědět výsledky hlavních zápasů.

Jan Blachowicz vs. Magomed Ankalaev

Michael: Ankalaev vstupuje do svého prvního titulového zápasu jako velký favorit. A já docela chápu proč, má 9 výher v řadě, dokáže vyhrávat docela dominantně (i když málokdy působivě), je o dost mladší než jeho soupeř a zdá se, že nemá výraznější slabinu. Oproti tomu Janek v posledních dvou zápasech nepůsobil dobře, s Gloverem vypadal od prvních sekund odevzdaně a po právu prohrál a od porážky s Rakičem ho nejspíše zachránilo pouze Srbovo zranění. K tomu mu táhne na 40 a v rohu nebude mít svého trenéra, který nedostal vízum do USA.

ALE! Zdá se mi, že z Magomeda se dělá až nesmyslně nějaký superman. Jeho grappling není na takové „božské“ úrovni jako to často u Dagestánců vidíme a v hlavě mu i po čtyřech letech může stále strašit submise z poslední sekundy zápasu s Craigem. Nejspíše se bude snažit Blachowicze vybodovat a držet si od něj vzdálenost. Janek má ale výborné lowkicky, které Ankalaevovi tuto taktiku můžou postupem času dost znechutit. Taky se nebude bát zkracovat vzdálenost a pokud nezapomene legendární polskou sílu na hotelu, není důvod proč by nemohl Dagestánce něčím zaskočit a pořádně s ním otřást. Věřím, že se Těšínský kníže tentokrát dobře vyspí a ten opasek si ještě jednou vezme.

TIP: Blachowicz, TKO


Martin: Bojím se nudného zápasu. Oběma borcům jde o hodně a zejména u Dagestánce jsme mohli vidět zápasy, které zrovna dvakrát neoplývají atraktivitou. I v titulové šanci, na kterou Ankalaev tak dlouho čekal, bude chtít být opatrný, bojovat z odstupu a nedávat příležitost legendární polské síle, aby nadělala škody. Mnoho odborníků si myslí, že bude chtít Poláka na zem a tam jej unavit, nicméně myslím, že zkušený Polák si strhy pohlídá a bude si věřit více v postoji. I tam ale dle mého názoru narazí a Ankalaev překvapí Blachowicze nějakou tvrdou kombinací v závěrečných kolech zápasu, kde ostražitost Janka bude postupně upadat.

TIP: Ankalaev, TKO ve čtvrtém kole


Tomáš: Těžko říct. Souhlasím s Michaelem, že se z Ankalaeva dělá superman. Bude sice favoritem, ale Blachowicz by ho mohl porazit a já doufám, že se mu to povede. Je to ale spíš zbožné přání než tip.

TIP: Blachowicz, TKO ve čtvrtém nebo pátém kole


Paddy Pimblett vs. Jordan Gordan

Michael: Při vší úctě ke Gordonovi, tohle je nejspíš vydlážděná cesta pro Paddyho postupný vzestup v UFC. A díky výpadkům na kartě k tomu bude mít navíc k dispozici hlavní předzápas večera. Ačkoliv měl Paddy ve svých předchozích vystoupeních v UFC párkrát namále, hlavně díky svému občas dost lehkomyslnému postoji, zrovna Gordon by ho v tomto ohledu nejspíše potrestat neměl. Nemá na svém kontě nějaké zajímavější vítězství, není to žádný notorický ukončovatel a jedinou šanci pro něj vidím v nějakém náhodném KO úderu. Paddy si to ale pro tentokrát ještě pohlídá a měl by vyhrát. Myslím, že skrze submisi, ale nedivil bych se ani knockoutu.

TIP: Pimblett, submise


Martin: Vedení UFC si mladou britskou hvězdu budoucnosti hýčká a dává mu soupeře, aby budovalo její jméno postupně. I tady všichni očekávají, že Pimblett svého soupeře smete a bude pokračovat ve své krasojízdě UFC. „Paddy“ určitě bude tlačit od začátku a bude hledat dle svých slov na tiskovce příležitost k ukončení v prvním kole, ale Gordon je zkušený borec, který si podle mě pohlídá nebezpečné situace a bude Pimbletta ždímat na pletivu. Pimblett měl ve svých zápasech v UFC vždy problémy a nejinak tomu bude v tomto souboji. Očekávám největší senzaci turnaje, pokud Paddy neukončí svého soupeře v prvním kole via KO nebo submisí, bude to vítězství Gordona na body.

TIP: Gordon, jednomyslné rozhodnutí


Tomáš: Bude ještě nějakou chvíli trvat, než Paddy narazí. Tentokrát to nebude.

TIP: Pimblett 2. kolo TKO


Darren Till vs. Dricus Du Plessis

Michael: Nastupující generace, zanedlouho šampion a velká hvězda budoucnosti. To všechno byl Darren Till pět let zpátky. Od té doby si ale z pěti zápasů připsal jedinou výhru z taktického souboje s Gastelumem. Na papíře by Till měl být o něco lepším fighterem, minimálně v postoji - mohl by Jihoafričana uklinčovat a třeba ho chytit nějakým loktem. Jenže mám obavu, že to v sobě už nemá. Jak řekl Du Plessis na tiskovce, Till někdy v kleci vypadá jako ten nejlepší na světě a někdy jako ten nejhorší. S těžkorukým Dricusem si v zápase moc takových momentů nebude moci dovolit, a ony nejspíše přijdou. A je jedno jestli to bude kvůli mentálnímu nastavení nebo nějakému zranění, s kterými se Angličan v posledních letech potýká. Po porážce s Brunsonem tvrdil, že nastupoval se zraněným kolenem. Teď mu zas před pár týdny v Thajsku při tréninku někdo poranil oko. Du Plessis sice není žádný excelentní technik, ale svou dravosti podle mě Tilla překoná.

TIP: Du Plessis, TKO


Martin: Návrat Darrena Tilla zajímá každého fanouška MMA. Vrátí se do titulových vod nebo už mu ujel po mnohačetných zraněních vlak? Ve svých 29 letech ještě může zamíchat kartami ve střední váze, pomoci mu k tomu měl švédský „Vlk“ Khamzat Chimaev. Stojí ale proti rozjetému soupeři, který mu nedaruje nic zadarmo. Du Plessis rozhodně nenechá Tilla hrát jeho hru, Jihoafričan bude využívat většího rozpětí svých paží, kterými bude znepříjemňovat Britovi život. Till sice vydrží pod palbou tři kola, ale Plessis bude jednoznačným vítězem na body.

TIP: Du Plessis, jednomyslné rozhodnutí


Tomáš: Du Plessis je zajímavý bojovník, dařilo se mu, ale osobně vidím v jeho stylu pro MMA velkou mezeru v používání dvojáku, který funguje spíše ve velkých rukavicích. Ránu samozřejmě má, ale Darren umí skvěle pracovat se vzdáleností a Jihoafričan mu bude jako soupeř sedět.

Tip: Till na body


Bryce Mitchell vs. Ilia Topuria

Michael: Dva mladí borci na vzestupu otevřou hlavní kartu v papírově velmi vyrovnaném střetnutí a potenciálně může jít o jeden z fightů večera. Oba jsou skvělými grapplery s perfektním zápasovým skóre (Mitchell prohrál akorát v semifinále TUF, které bylo bráno jako exhibice). No jednomu z nich se po nedělním ránu v životopise poprvé začervená. Topuria je určitě komplexnější zápasník, ve svých posledních představeních ukázal drtivé KO údery, takže v postoji by měl mít navrch. Ale trochu pochybuju o tom, že je fyzicky možné knockoutovat člověka jako Bryce. Takže se nejspíše rozhodne na zemi a tam vidím výhodu na straně amerického podivína. Pomoci by mu tam měl jeho lepší wrestling a silová převaha. Tipuria navíc na tiskové konferenci dělal dojem, že se na svého soupeře příliš nekoncentruje a radši pokukuje po Paddym.


TIP: Mitchell na body


Martin: Zápas, na který se těším z karty nejvíce. Souboj neporažených vždy láká už jen kvůli faktu, že jeden z nich o svůj čistý štít přijde. Již staredown ukázal, že to nebude boj v rukavičkách a půjde o kvalitní řežbu. Tady těžko odhadovat průběh zápasu, oba jsou komplexní výbušní zápasníci a uvidíme, kdo si prosadí svou hru. Mitchell rozhodně nebude chtít válčit se Španělem v postoji, bude se pokoušet přenést souboj na zem. Topuria ale disponuje skvělým okem a Američan si naběhne na nějaký ničivý kontr.

TIP: Topuria, TKO ve druhém kole

Nejnovější články