Redakce tipuje výsledky zápasů na UFC 300

Redakce tipuje výsledky zápasů na UFC 300 Alex Pereira vs. Jamahal Hill | zdroj: Profimedia

Dnes v noci nás čeká jubilejní turnaj UFC 300, v redakci jsme si tedy opět zkusili zahrát na věštce a natipovat výsledky a průběh vybraných zápasů. 

Alex Pereira vs. Jamahal Hill

Michael Cron: I když si myslím, že se Jamahal Hill dostal před více než rokem k titulu jako slepý k houslím a jeho drsňácké řeči jsou tak dost neopodstatněné, nejedná se vůbec o špatného bojovníka. Je to velmi dobrý boxer se slušným wrestlingem. Jenže při svých tvrdých capácích se často až příliš otevírá a dává prostor k přesným kontrům. A to je něco, co proti Pereirovi nemůžete beztrestně dělat. Navíc mu nejspíš Alex vezme dost brzo nohu svými pověstnými kopy. Navíc je velký otazník nad Hillovým stavem, achilovku jen tak rychle plně nevyléčíte a podle některých informací pořádně trénoval pouze měsíc přes tímto zápasem. I v plném zápřahu a skvělé formě bych viděl jako mírného favorita Alexe, za těchto okolností bych se hodně divil, kdyby jako vítěz odcházel Hill.

Tip: Pereira, KO

Aleš Smutný: Pereira možná není v polotěžké tak dominantě silný, ale pořád má v rukách létající KO, o čemž se bohužel přesvědčil i Jirka Procházka. Jamalah Hill je přesně ten typ bojovníka, kterého sleduji většinu kariéry, abych ho nakonec podcenil a zvolil si soupeře (naposledy Volkanovskiho proti Topuriovi). Nicméně, Hill opravdu nečelil špičkovým fighterům a nejlepší zářezy, které má, jsou přestárlý Glover, který už ani nepočítal s dalším kariérním zápasem o titul a pak… Santos? Walker? Crute? To opravdu ne… navíc se vrací po necelém roce a urvané achilovce. Tohle vidím jako postojářský souboj, který skončí předčasně díky technice kariérního kickboxera Pereiry.

Tip: Pereira, KO v 2. kole

Tomáš Bříza: Že by měl zrovna Hill porazit Pereiru? Tomu se mi nechce věřit, bojovník je to sice dobrý, ale Poatan by měl být v postoji někde jinde a jeho levý hák si najde cestu k Američanově bradě.

Tip: Pereira, KO

Jakub Chrpa: Od Pereiry neočekávám až tak extrémní dominanci, ale myslím si, že Hill aktuálně nemá na to, aby ho porazil. Předpokládám, že Alex si ho technicky rozebere a ukončí. 

Tip: Pereira, KO v 2. Kole

Lukáš Muladi: Hill je určitě komplexnější, ale žádný převratný wrestler ani grappler to není, takže zápas podle mě bude rozhodovat postoj. Navíc sám Hill říkal, že chce zápasit v postoji, a tam je Pereira prostě mnohem lepší. Ne, že by ho Hill nedokázal potrápit, ale Pereira Hilla s nějvětší pravděpodobností přebije a vytáhne zase svůj levý hák.

Tip: Pereira, KO ve 3. kole

 

Zhang Weili vs. Yan Xiaonan

Aleš Smutný: Weili je po svém návratu naprosto dominantní. Fyzicky Xiaonan zcela převyšuje, technicky také… pokud nebude mít nějaký bizarně špatný den, vidím to na brutální válec ze strany šampionky.

Tip: Weili TKO ve 4. kolo

 

Jakub Chrpa: Weili je ve své aktuální formě naprosto famózní a nedovedu si představit, že by ji někdo v brzké době ohrozil. Xianonan není výjimkou. 

Tip: Weili TKO, 2./3. kolo

 

Lukáš Muladi: Zhang je v tomhle zápasu velkou favoritkou a to dost právem. Nevím, co by se muselo stát, aby prohrála, takže jde spíše jen o tom, jak vyhraje. Tipuju, že to bude na body, ale s velkou dominancí.

Tip: Weili, na body

Justin Gaethje vs. Max Holloway

Aleš Smutný: Já nechci vidět Maxe zase prohrávat! A nechci vidět Maxe, jak schytává strašnou nakládačku, dokud mu nepovolí brada! Což ovšem neznamená, že mu nevěřím. Myslím, že nás čeká naprosto parádní bitva, která snad neskončí po kole či dvou. Gaethje má skvělý postoj a vynikající low kicky. Holloway má mnohem lepší box, ale nechává se rozhodit právě těmi low kicky. Navíc má pomalejší start, takže čekám první dvě kola pro Gaethjeho a pak přestřelku, která nás bude stát spoustu nervů a nakonec vítězství Gaethjeho na body, což Maxe přiměje jít zase zpátky do pérovky, kde se pokusí vymlátit titulák s Topuriou.

Tip: Gaethje na body

Tomáš Bříza: Maxovi posledně výlet do lehké váhy moc nevyšel, takže se nemůžu zbavit dojmu, že to tentokrát dopadne podobně. Navíc Gaethje se neustále zlepšuje, jak ukázal posledně proti Poirierovi. Holloway má sice skvělý box ale ne úplně tvrdou ránu, takže Justina k zemi jen tak nepošle a prohraje, doufám, že na body.

Tip: Gaethje

 

Jakub Chrpa: Pevně věřím v to, že Maxe s nově nabranou váhou jeho brada nezradí a Gaethjeho si postupně rozebere. 

Tip: Holloway na body

 

Lukáš Muladi: Bude to “banger”, to určitě ano. Max může být rychlejší a může mít i trochu větší dosah, ale Gaethjeho železnou hlavu podle mě neuloví. Stejně tak Max má hlavu jako balvan, takže i když se oba borci neuvěřitelně posekají a doufám, že si oba odvezou bonus 300k za zápas večera, tak podle mě zápas půjde na body. A tam vyhraje Gaethje, který bude mít navrch svou tvrdostí.

Tip: Gaethje, na body

Bo Nickal vs. Cody Brundage

Michael Cron: Mno, tenhle zápas je na celém turnaji tak trochu navíc. Cody Brundage je zde předhozen jako potrava nastupující hvězdě Nickalovi. Jako proč ne, ale na hlavní kartě největšího turnaje poslední doby? Každopádně Bo by měl Codyho porazit přesvědčivě a rychle.

Tip: Nickal, TKO

Aleš Smutný: Nickal by whatever. UFC se tu snaží uměle vybudovat další hvězdu předhazováním slabých soupeřů a umisťováním na hlavní kartu. 

Tip: Nickal, TKO

Tomáš Bříza: Tady není o čem. Asi bude ještě chvíli trvat, než Nickal prohraje.

Tip: Nickal

Jakub Chrpa: Nickal opět proti “nicce”. 

Tip: Nickal, submise

Lukáš Muladi: Jo, Bo Nickal je sice sympaťák a ještě dost talentovaný, ale jeho protežování je dost výrazné. Půjde určitě po KO, aby si vysloužil i bonus večera a myslím, že by mu to mohlo vyjít.

Tip: Nickal, KO v 1. kole


Charles Oliveira vs. Arman Tsarukyan

Michael Cron: Velký favorit fanoušků Charles Oliveira by rád co nejrychleji získal zpět titul lehké váhy, o který (prakticky) přišel s Islamem Makhachevem. Islam ho tehdy porazil s převahou a chtělo by se říct naprostou lehkostí. A Tsarukyan má s Islamem hodně společného, skvělý wrestling s následnou kontrolu a dobrý postoj. Charles samozřejmě poslední dobou oslňoval také dobrým postojem, jenže hlavně proti bojovníkům, kteří měli noční můry, jen co pomysleli na grappling s do Bronxem. A proti tlaku a výborné kontrole na zemi se mu bude na zemi těžko kouzlit. Asi bych to Oliveirovi i přál, ale myslím, že uvidíme velmi podobný zápas jako s Makchachevem a Tsarukyan se postaví jako první do fronty na další titulový zápas.

Tip: Tsarukyan, TKO

Aleš Smutný: Tsarukyan je skvělý. Jeho kariéra má tu správnou vzestupnou křivku. Jeho postoj je velmi solidní, atletický, v zápase má velmi dominantní pozice a soupeře umí podusit. Papírově je prostě na tom lépe než Oliveira. A přesto si myslím, že v zápase, který není titulový, se nakonec prosadí bývalý šampion, na kterého se neupírá tolik pozornosti. Jistě, může se zase objevit nějaký komunikační šum v jeho hlavě, ale mám pocit, že nakonec rozhodne jeho brilantní jiu-jitsu.

Tip: Oliveira, submise v 2. kole

Jakub Chrpa: Tsarukyan je teď naprosto šíleně rozjetý, fyzicky je tak vysekaný, že za dob USADY by se nejspíš ani pořádně nevyspal. To ale neznamená, že se nedá uškrtit. 

Tip: Oliveira na submisi v 2./3. kole 

Lukáš Muladi: Záleží, jaký Charles se v zápase objeví. Pokud to bude dravý, přesný a nebezpečný Oliveira, tak se má Tsarukyan na co těšit. Ten sice bude mít určitě lepší wrestling, ale striking i grappling jsou doménou Brazilce. Těžko říct, jak moc s Charlesem zamávala prohra s Makhachevem, ale pokud se otřepal, měl by tento zápas vyhrát. Čekám od něj submisi, pravděpodobně gilotinu.

Tip: Oliveira, submise (guillotine choke), 2. kolo

 

Jiří Procházka vs. Aleksandar Rakić

Michael Cron: Asi tady všichni doufáme, že BJP spektakulárně zvítězí a půjde si znovu pro titul. Upřímně si ale nejsem moc jistý, Rakić má všechny zbraně k tomu, aby zápas odkontroloval a svým způsobem Procházkovi znechutil. Jeho kopy jsou excelentní, dobrá kontrola na pletivu, případně na zemi. Opět je tady otázka, jaký Rakić se po zranění kolene vrátí, budou to skoro dva roky, co nezápasil. Stejně ho ale vidím jako mírného favorita.

Tip: Rakić na body

Aleš Smutný: Nenechávám se ovlivnit ani patriotismem, ani osobními sympatiemi. A nesympatiemi k velkohubému Rakićovi. Ten je přitom rozhodně vynikajícím bojovníkem, jehož největší slabinou je neatraktivní projev, i když má veškeré fyzické i technické schopnosti na to, aby okouzloval fanoušky po celém světě. Místo toho sází na velmi opatrný counter-striking, který na body vyhrává, ale dívá se na něj špatně. Navíc, Procházkovi nevadí situace, kdy soupeř stojí u pletiva (no dobře, Pereira tam také stál), ve chvíli, kdy je jeho soupeř statičtější, lépe se mu rozvíjí kombinace a oblíbené netradiční způsoby útoků. I tak to ale bude hodně vyrovnaná bitva, protože Rakić je přes tohle všechno jeden z top bojovníků polotěžké váhy. Je samozřejmě otázka, v jaké přijde formě po dvou letech pauzy. Věřím ale v radostný konec.

Tip: Procházka TKO v 2. kole

Tomáš Bříza: Většinou fandím technickým bojovníkům, ale tady doufám, že si Rakić s chaosem, který se na něj přiřítí, nebude vědět rady a padne. A třeba to tentokrát půjde i bez infarktu.

Tip: Procházka, T/KO 

Jakub Chrpa: Nemůžu a nebudu sázet proti Procházkovi. Rakić sice vypadá nepříjemně, ale to je asi tak všechno. Jeho zápasy jsou sice extrémně taktické, ale k tomu i velmi nudné. Dokonce se přiznám, že když zápasil s Thiago Santosem, usnul jsem a musel jsem zápas velmi znuděně dokoukávat ze záznamu. Myslím, že v Jirkově chaosu se jen těžko zorientuje.

Tip: Procházka, KO v 2. kole

Lukáš Muladi: Jak já to tomu Jiřímu přeju! Bohužel dělá hrozně moc technických a taktických chyb a svá vítězství většinou urve svojí mentální a fyzickou silou. A taky díky brutální bradě, která ale taky nevydrží věčnost. Rakić se sice vrací po dlouhé zápasové pauze, ale je to systematický zabiják, který má brutální lowkicky, tvrdé údery a nedělá v zápase až zas tak moc chyb. Pokud do něj Jiří najede a překvapí ho svou tvrdostí, užene ho na fýzu podobně jako Reyese, tak má šanci. Jinak bohužel tipuju Rakiće, i když bych se tady hrozně rád mýlil.

Tip: Rakić, TKO ve 3. kole


Aljamain Sterling vs. Calvin Kattar

Michael Cron: Další bývalý šampion, co se stěhuje o váhu výše, Aljamain Sterling. A tam ho čeká hodně těžká zkouška, tedy alespoň na papíře. Calvin Kattar se totiž vrací po rok a půl dlouhé pauze, vynucené zraněním kolene. A v jeho věku už je dost relevantní otázka, v jaké formě a s jakou motivací se v kleci představí. Pokud to bude podobný Kattar jako před lety, měl by mít zbraně, aby byl Sterlingovi více, než vyrovnaným soupeřem. Má skvělý box, KO úder a slušnou obranu proti strhům. Sterling se bude pokoušet nejspíše útočit z dálky a pokud možno náhle zkracovat vzdálenost a svazovat Calvina do klinče, a nejlepe pak rovnou na zem. Jenže o váhu výše může Sterling zjistit, že to je o dost těžší, než doufal.  Jestli se tak Kattarovi podaří držet zápas někde na půl vzdálenosti, jeho výborný box začne dělat paseku. Sterling se navíc vrací po ošklivém a tvrdém KO. Kattar je pro mě tak mírným favoritem.

Tip: Kattar, body

Aleš Smutný: Kattar je velmi dobrý, ale Sterling vyspěl ve velmi působivého bojovníka, který umí mixovat solidní, neortodoxní postoj s vynikajícím wrestlingem. Čáru přes rozpočet mu může udělat vyšší váhovka, ale Sterling byl na bantam velký a hlavně bude mít podle mě v pérovce víc energie. 

Tip: Sterling na body

 

Kayla Harrison vs. Holly Holm

Aleš Smutný: Ještě než jsem viděl Kaylu Harrison na váze, byl jsem si celkem jistý, že Holly Holm přejede. Ale Kayla vypadala jako smrt a i když jí slouží ke cti, že dokázala jít o dvě (!!!) váhovky dolů, tohle prostě není zdravé a podobné shazování bojovníky nesmírně vyčerpává. Holm nemá ráda ryzí wrestlerky a její postoj už není tak dominantní, ale tady opravdu nevím, jestli Kayle nedojde pára v prvním kole a nebo jestli nepůjde dolů po pár direktech…

Tip: Harrison silou vůle submise

Jakub Chrpa: Harrison je šílená, že vůbec dokázala udělat váhu. Pokud jí zůstala alespoň část síly, kterou předtím měla, čeká nás od ní absolutní dominance. 

Tip: Harrison sub. v 1. kole

 

Jim Miller vs. Bobby Green

Aleš Smutný: Jim bude pokračovat ve své cestě muže, pro kterého čas ani status underdoga nic neznamenají.

Tip: Miller, submise v prvním kole


Cody Garbrandt vs. Deiveson Figueiredoo

Michael Cron: Úvodní zápas jubilejního turnaje s dvěma bývalými šampiony - tohle by měla být zábava. Cody Garbrandt samozřejmě nastoupí plně koncentrovaný, skvělý pohyb, rychlé nohy a ještě rychlejší ruce. A pak po 15 vteřinách se mu rozzáří oči, vzpomene si, že bonus za výkon večera je 300 tisíc dolarů (což je nejspíše o něco více, než kolik dostal za tu reklamu na žvýkací viagru), nohy zapustí do země a začne divoce dávkovat háky a capáky. Buďto trefí a bude z toho krásné KO, nebo nějaké ukázkové KO sám schytá. Nejspíše.

Tip: technická remíza, double KO

Aleš Smutný: Skvělý vykopávák, kdy se proti sobě postaví dva bývalí šampioni. Jeden, který se musel o titul utkat čtyřikrát s tím samým soupeřem a pak si řekl, že na to kašle a jde o váhovku výš. Druhý, který předvedl úžasný výkon, pak dvakrát prohrál a rozsypal se mentálně i fyzicky na kusy. Uznávám, že dvakrát v řadě vyhrál, ale Figueiro je jiná třída než Kelleher a Jones, kteří mají oba z posledních 4 zápasů v UFC dohromady 7 proher a Jones už ani není v UFC.

Tip: Figueiredo KO v 1. kole

Tomáš Bříza: U Garbrandta to už vždycky bude o tom, že když se soupeř dobře trefí, tak to nejspíš bude KOnec. A šance, že se Figueiredo trefí, není vůbec malá. Na rozjezd celého turnaje je to ale hodně zajímavý zápas.

Tip: Figueiredo

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články